Kategorier
Angeläget Event Sociala medier

Sweden Social Web Camp, epimagiskt evenemang

SSWC, som Swedensocialwebcamp förkortas, är årets viktigaste händelse inom allt som har med webbtrender och framtidens kommunikation att göra. Kort förklarat: Sedan 2009 har en bunt webbnördar samlats på en liten ö i Blekinge skärgård för att tillsammans skapa en okonferens. Jag var med 2009 och 2010 och jag kan inte överdriva vilken betydelse de två helgerna har haft för mig i frågan om kunskap och kontaktnät inom det som har med sociala medier att göra. Där lärde jag känna de som innan och efter de mötena lärt mig allt jag kan och vet om hur den nya tidens kommunikation fungerar.

Jag missade okonferensen förra året och ångrade mig bitterligen när okonferensen ägde rum. Jag hade bestämt mig för att inte åka av två skäl: dels var det en dag längre okonferens än tidigare och jag tyckte det blev för mycket arbetstid som försvann. Och dels så tänkte jag att det omöjligen kunde bli lika magiskt för tredje året i rad. När SSWC 2011 pågick insåg jag att jag hade fel. Och då bestämde jag mig för att inte missa fler. Men nu sitter jag här igen och har inte bokat någon resa och har planerat ledigheten så dåligt att jag inte har möjlighet att åka. Kommer nog att ångra mig igen.

Om du aldrig varit på SSWC eller undrar varför det är så himla coolt så ska du kolla på detta. Det är Anders Mildners middagstal från första årets SSWC ”En ring av eld”. Jag kollade igenom det nyss (för 4:e eller 5:e gången) och det är fortfarande mkt aktuellt och väldigt tänkvärt. Epimagiskt!:

Ett litet halmstrå griper jag nu iallafall och hoppas så här i elfte timmen vara med i FS Datas utlottning av en biljett till årets SSWC. Vinner jag den släpper jag vad jag har för händerna, avbokar ett par möten och åker till Blekinge 16-19/8.

Blir det inget SSWC så vill jag passa på att önska alla kloka, sköna, inspirerande människor som ska dit en bra okonferens.

Fotnot: Morris Packer AKA Morpac gjorde en total exit från allt vad online-närvaro hette förra året. Mitt tips är att han gör comeback på årets SSWC. Kan vara önsketänkande. Men han kommer kanske ridande på sin vita häst Skuggfaxe (eller MC av okänt märke) som Morpac den vite. Vore coolt om det är han som middagstalar och berättar om hur han besegrade en balrog eller vad han nu gjort sedan sist. 😉

Uppdaterat 9/8: JAAAAAA!

Idag fick jag ett telefonsamtal av Jonathan Sulo på FS Data 🙂 Jag var en av två lyckliga vinnare av SSWC biljett + boende i stuga. Jag är så glad och tacksam för det. Superkillen Emanuel Karlsten behövde inte sin resa ena vägen med det übercoola chartrade SSWC-tåget så jag åker ner med det och hem med flyg. Den andra vinnaren var min vän i Örebro Björn Sennbrink. Antar att vi två delar rum också. Detta ska bli grymt!! Till sist lite länkkärlek till företaget som gjorde detta möjligt: TACK FS DATA, webbhotell i världsklass!!