Kategorier
gamla inlägg Jobbrelaterat

Nästa vecka på SiteVision har börjat

(Följande skrev jag på tåget imorse:) Nu är jag på väg till Örebro igen. Jag har nu påbörjat min andra vecka för SiteVision och det har varit kul och samtidigt intensivt så här långt. Jag var helt slut då jag kom hem från jobbet på fredag. Det tar på krafterna att börja på nått nytt. Men det är samtidigt fantastiskt inspirerande.

Senast berättade jag om varför jag sökt mig till dit och vilka fördelar jag såg med verktyget/CMS:et SiteVision innan jag ens börjat. Efter en vecka så tänkte jag fortsätta med att berätta om vad jag så här långt tycker är mest fantastiskt med företaget SiteVision.

Passionerade människor

Till att börja med så är det en härlig skara människor som jobbar på företaget. Det är en färgrik skara folk, trevliga och sociala. Och en sak som slog mig efter att ha pratat lite med några av dem är att alla inte bara har fritidsintressen utan det handlar mer om passioner. Någon seglar, andra spelar golf. Någon har jobbat som kock och älskar matlagning. En jag pratade med var mycket insatt i klassisk musik och opera. Det är ett teknikföretag så givetvis finns även många som är intresserade i teknik.

Kreativitet

Det är ett modernt företag som sprudlar av energi och kreativitet. Man uppskattar användarvänlighet och det är mycket Apple-datorer och iPhones på kontoret. Utvecklingen görs enligt konstens alla regler. Scrum/ agil utveckling och användartester är centrala delar.

Vinnande support

Som säljare av teknik så tycker jag att en mycket viktig sak är hur bra support kunderna kan få för tekniken man säljer. Även som användare av teknik vet jag ju hur viktigt det är att man får hjälp då man får problem. Och hjälpen skall vara lätt att få tag på och svara snabbt. Så fungerar det på mitt tidigare jobb på VoiceCorp och så fungerar det på SiteVision. En viktig anledning till att båda företagen har så otroligt nöjda och lojala kunder är nog just det att supporten är effektiv och bra.

Platt organisation

Titlar är ointressant. Men alla har sina tydligt utstakade ansvarsområden. En sak som både är talande och samtidigt lite märkligt är att jag efter en vecka inte vet vem som är VD. Måste komma ihåg att fråga idag 😉 Men att det inte finns tydliga ledare betyder inte att det saknas struktur. Arbetet sker under ordnade former. Man har formella möten, arbetar efter en tydlig plan och sätter upp mål och delmål.

Extra bonus

Att företaget har det coolaste kontoret jag varit in i (snyggt!), mjukisdjur av figurerna från Pacman på skrivborden (kult!), Wii och Playstation i ett av mötesrummen (soft!), super-kaffebryggare (gött!)  osv. är bara extra bonus och sånt som gör att man tänker att detta är ett företag jag kommer att trivas länge hos.