Kategorier
gamla inlägg Jobbrelaterat

Idag börjar jag på Sitevision!!

De som följer mig på Facebook och Twitter mm vet redan att jag bytt jobb. Idag är den stora dagen då jag börjar på Sitevision. Jag sitter just nu på tåget på väg till Örebro. Kl. är 7.30 och jag började resan hemifrån 04.50. Sitevision är ett Örebro-företag och jag kommer att jobba måndagarna i Örebro. Så det blir långa dagar. Men då blir fredagen kort istället. Flexibla och varierande arbetstider passar mig och familjen finfint.

Jag började se mig om efter nya utmaningar innan sommaren och tog tidigt kontakt med Sitevision för att se om de skulle kunna ha nytta av en sådan som jag. I mitt föregående jobb på VoiceCorp har jag haft kontakt med dem länge och gillat vad jag sett. Jag har även lärt känna flera av de som jobbar där och det är ett härligt, proffsigt, drivet och kreativt gäng som jobbar med/på Sitevision.

Sitevision är namnet på företaget och på det publiceringssystem som jag nu skall sälja. Det är ett modulbaserat system byggt i Java. I Sverige är det ett av de allra största och mest använda publiceringssystemen. Det är över 100 kommuner som byggt sina webbplatser i Sitevision. Och så finns flertalet riktigt stora kunder som Skatteverket, Arbetsförmedlingen, SAAB m.fl som också valt Sitevision.

Av det jag hittills lärt mig och förstått av Sitevision så är fördelarna många och några saker/egenskaper jag gillar speciellt är:

  1. Tillgängligheten

    Det går typ inte att bygga otillgängliga webbplatser i Sitevision. Systemet hjälper administratörerna att skapa innehåll som alla kan ta del av. Och det finns inbyggda kontrollverktyg som kontrollerar att det som skapas håller måttet.

  2. Lätthanterad administration

    Det går snabbt att förstå hur man arbetar i Sitevision och det är stabilt och lättöverskådligt. Jag har arbetat i många olika CMS de senaste 10 åren och Sitevision slår allt.

  3. Stora möjligheter till utbyggnad och integration mot andra system

    Det finns en myt att man måste skaffa buggigt och labilt dot-net-cms för att integrera sin webbplats och intranät mot andra system. Men det är som sagt bara en myt. Det finns en lång rad färdiga moduler för mängder av olika tilläggsfunktioner. Dessutom är det enkelt gjort att skapa skräddarsydda integrationer för andra system. Arbetsförmedlingen, Skatteverket och det nya Pensionsverket har som exempel mängder av avancerade integrationer mellan sin webbplats och flertalet andra system i bakgrunden.

Det här är bara några exempel och baserat på mina första intryck av Sitevision CMS. Men jag börjar som sagt var idag. Så det är först nu jag egentligen på riktigt ska börja lära mig förstå alla fördelar på djupet. Så jag lär återkomma med fler bloggposter om detta.

Till sist vill jag bara säga att jag är peppad till max. Jag ser fram emot denna nya utmaning och känner mig lite pirrig i magen. Lite som första dagen i skolan. Wish me luck!