Kategorier
Event gamla inlägg

Sweden Social Web camp

Jag funderade lite för länge om jag skulle åka eller inte på Sweden Social Web Camp och höll därför på att missa hela grejjen. Men i fredags så fick jag ett mail från Tomas Wennström (initativtagare och arrangör) att även vi på reservlistan kunde få komma med. Detta tack vare att Veidekke skulle sätta upp ett tält på 250 kvm där samtliga deltagare ryms. JIPPIII!

Så nu räknar jag ner dagarna till årets mest geeky event. Över 250 webbnördar ska campa på en öde ö från kommande fredag till söndag. Hela lördagen kommer det att vara ett späckat program i bästa barcamp/unconference-stil.

Jag hoppas på att få hålla i minst en presentation och leda en diskussion. Dessutom har jag redan bockat för några mycket intressanta pass som andra ska hålla i. Bland annat hade jag sett fram emot en dragning om SEO av Nikke Lindkvist. Men just nu verkar just Nikkes deltagande vara i fara då han har torskat dit på grissnuvan. Det fanns bara ca 100 sängplatser inomhus på ön. Och de gick åt på ett par dagar i maj. Resten sover i något av de fem militärtälten som olika sponsorer sätter upp eller i egna tält. Själv tänkte jag ta med mig ett alldeles eget fyrmanna-tält så har man gott om plats både att sova och blogga.

En spännande historia är hur bra uppkopling vi kan få till ön. Det finns idag bara en 2Mbits ADSL-koppling till ön. Men det finns en halvgalen plan om att sätta upp en 30-meters skylift i skogen som länk mellan ön och närmaste snabbare förbindelse på fastlandet för att få lite bättre fart. Det är ju trots allt en väldig massa folk som kommer att vara uppkopplade och streama video, lägga upp bilder, visa projekt på webben osv. Så det behövs nog.

Och igår postade jag en tävling/utlottning av en iPod Shuffle på vår företagsblogg. Så om du ska till SSWC till helgen och gör din blogg talande med webreader har du chans att vinna den.

Jag kommer att rapportera, sända på Bambuser och Twittra för fullt från ön. Bara jag har en uppkoppling. Om inte, så blir det rapportering i efterhand på gammalmodigt vis när jag återvänt till civilisationen 😉

Här berättar Tomas Wennström och Kristin Heinonen från Whatsnext.se hur sessionerna fungerar på Webstock som eventet också har kallats av många: