Kategorier
gamla inlägg

Svensk språkfil för Ning, varsågod!

Jag har bloggat tidigare om det fantastiska verktyget för att skapa sociala nätverk: Ning. Tidigare har jag bara lagt upp ett par mindre men mycket viktiga nätverk med endast några få medlemmar. Men nu har jag ägnat föregående helg åt att få upp en ny version av forumet jag skapade för min hemort Knivsta: knivstabo.se . Jag har gjort det i Ning och passade samtidigt på att översätta hela rasket till svenska. Det var ett drygt jobb trots att det var närmare 70% som redan var översatt. Men nu är det gjort så att om någon vill bygga ett socialt nätverk där allt är på svenska från start så är det bara att ladda ner den svenska språkfilen här:  

http://erkstam.se/filer/sv_SE.txt

I inställningar för språk finns en "importera funktion" där du sedan kan ladda upp denna text-fil. Är du inte nöjd med min översättning (eller mina föregångares) så är det busenkelt att editera det.

Ning är användargenererat innehåll när det är som bäst. Och öppen källkod som jag även är en stor fan av. Jag är ingen programmerare men lite översättningar kan jag ju alltid kontribruta med. Ett annat exempel på lösningar gjorda i öppen källkod och som jag gillar skarpt är Joomla (som denna blogg är byggd i) och Ubuntu.