Kategorier
gamla inlägg

Fullspäckad dag på ID-dagarna

Idag var jag hela dagen på Nacka Factory där Hjälpmedlelsinstitutets årliga Informations- och Demonstrationsdagar började idag.

 Jag deltog i ett seminarium på morgonen som handlade om projektet IT-frågan – försök med brukarenkäter om IT och telekom där vi deltagit i Hjälpmedelsinstitutets pågående försök med webbaserade enkäter. Just nu pågår insamling av svar på den fjärde webbenkäten och vi har gjort den talande. Jag fick en 15 minuters slot att berätta om vårt bidrag och mer om varför det är viktigt att erbjuda uppläsning av en webbenkät som riktar sig särskilt till människor med funktionsnedsättningar.

Sedan hade jag chansen att se utställningen. Tyvärr missade jag invigningstalaren Sören Olsson (du vet, han som tillsammans med sin kusin Anders skrivit böckerna om Bert och Sune).

Jag hade förmånen att få äta lunch med min gamla chef Gunilla Westström på Gewa AB. Gunilla är en eldsjäl som tillsammans med sin man Håkan Westström framgångsrikt i 35 år byggt upp ett företag från ingenting till ett stor bolag med försäljning i hela världen. Gunilla och hennes man står nu i färd med att lämna över sitt livsverk till nästa generation. Företaget såldes förra året men de har jobbat kvar som anställda sedan dess. Det var trevligt att få luncha med en så erfaren affärskvinna innan hon om några månader går i pension.

På eftermiddagen hade jag min "egna" föreläsning med titeln "Text-till-tal på webben i praktiken". Jag hade planerat att direktsända föreläsningen via Bambuser men tidigare idag upptäckte jag att de flaggade ett driftsavbrott med start exakt det klockslag min föreläsning började. Så det blev inget av det. Men här är iallfall presentationen jag använde:

 

ID-dagarna 2008

View SlideShare presentation or Upload your own.

Det var fullsatt i lokalen med ca 50 pers. som var imponerande vakna trots att det var allra sist på en fullspäckad dag med föreläsningar och utställningsbesök.

Jag tog ett par bilder från utställningen (syns i Flickr-flödet i vänster-spalten). I morgon får jag min nya mobil: en Sony Ericsson P1i, så från och med imorgon ska jag börja videoblogga via bambuser. Mer om det senare. Jag skall även bli bättre på att ta bilder och lägga upp här då det blir betydligt enklare med en bra kamera i mobilen.