Kategorier
Angeläget Tips och tricks

Prenumerera på en unik tidning

Vill du prenumerera på en tidning som är helt unik och dessutom stödja en mycket meningsfull sysselsättning för en grupp arbetstagare i en LSS-verksamhet ska du beställa hem Snabelposten. Ett år (6 nr) kostar 150.-.

Jag har prenumererat på tidningen länge och tycker alltid det är intressanta reportage och faktaartiklar. Eftersom en av skribenterna är en god vän till mig sedan många år, så brukar jag alltid bläddra fram hans artiklar först. Han skriver mest faktaartiklar om vitt skilda saker och är mycket lärorik och allmänbildande läsning. I varje nummer är det även en intervju med minst en känd person. Intervjuerna är intressanta för det är lite annorlunda frågor som ställs och blir därmed roligare att läsa jämfört med andra kändisintervjuer.

Här kan ni se ett videoklipp som berättar mer om arbetet på redaktionen:

Inslag på 24UNT

I veckan var UNT och gjorde ett videoinslag om Snabelposten som nu kan ses här:

Bakgrund

Snabelposten är en tidning som ges ut av Uppsala kommun och redaktionen med samma namn. Snabelposten är en del av LSS-verksamheten inom Uppsala kommun. 1999 jobbade jag inom Daglig verksamhet och startade då upp en grupp som hette Snabel-a. Gruppen bestod av arbetstagare som redan då 1999 hade hunnit skaffa sig bra koll på webbpublicering och informationshantering. Och uppgifter de fick var att skapa personliga hemsidor (blogg var ett okänt begrepp då) och vi fick även ett och annat jobb att göra hemsidor åt andra. Vi hade även hand om de frekventa studiebesöken som kom till Uppsala eftersom det på den tiden var nytt och relativt unikt med ett så stort utbud av dagliga verksamheter inom LSS som fanns i Uppsala då. Det var över 100 olika grupper för vitt skilda sysselsättningar. Denna grupp Snabel-a var det som blev Snabelposten några år efter att jag slutat där. Den enda av arbetstagarna som fortfarande är kvar sedan jag startade gruppen blev också en god vän till mig som jag fortsatt hålla kontakt med sedan dess. Så via honom har jag haft koll på gruppen och numera redaktionens arbete och utveckling. Och givetvis blev jag en tidig prenumerant på tidningen Snabelposten.