Kategorier
Event Sociala medier

12 föreläsningar på 80 minuter

I torsdags hade vi julavslutning för nätverket Bloggers monday. Det är Johan Ronnestam som startat nätverket. Jag har varit med sedan starten i februari 2009 och haft stort utbyte av träffarna. Vi har haft både morgonträffar och luncher. Och deltagarantalet har varit mellan 5 – 15 pers. Många givande diskussioner har det varit och många fantastiska människor har jag lärt känna där som blivit mina bästa vänner och förebilder.

När vi träffades i november föreslog Ronnestam att vi skulle göra något större av sista träffen för året. Bjuda in till en Pecha Kucha och rada upp lite intressanta minisessioner. Pecha Kucha är ett japanskt format som innebär att varje talare får 20 slides som visas 20 sekunder var. Samtligas presentationer läggs ihop till en enda stor. Jag har provat formatet en gång tidigare men för många var det första gången.

Jag fixade in oss hos United Spaces (varning för bakgrundsmusik på webbplatsen 😉 som nyligen öppnat sitt nya mycket coola kontorshotell i Waterfront Building. Richard Gatarski och Westreamu lovade direktsända hela eventet. Och sedan var det bara att få dit folk. Vi bjöd in folk via våra respektive nätverk på Twitter och Facebook och det strömmade in anmälningar i en jämn ström. Totalt var det 12 stycken som anmälde sig som talare och ca 70 anmälde sig totalt till eventet.

Och det blev en spännande, trevlig och inspirerande kväll i torsdags. Och Westreamu gjorde ett fantastiskt jobb med direktsändningen och har nu dessutom lagt upp samtliga miniföreläsningar så ni kan välja och vraka i vilken ordning ni vill se dem:

Det var genomgående mycket intressanta dragningar och inlägg vi fick ta del av. Mina två favoriter för kvällen var Per Axbom som körde 20×20 sekunder på rim. Med fantastisk tajming och tänkvärt innehåll/budskap. Kvällens roligaste var Fredrik Marcus som berättade om sitt fotoprojekt ”Dagens outfit”. Här ett exempel: Han rastar hunden en kväll i Vasastan utklädd till räka:

Adda Fredrik på facebook så kan ni fortsätta följa hans fantastiska och inspirerande projekt vidare resten av det fulla år han skall göra detta. Och även se de bilder han tagit hittills.

  • TACK till Johan Ronnestam för att du startade Bloggers monday och för detta initiativ.
  • TACK till Westreamu och Richard Gatarski som gjorde så att många fler kan ta del av våra korta presentationer. Hoppas ni får fler uppdrag med att livesända. Ni är ju även pionjärer på att sända 100% tillgängligt med teckentolk och livetextning.
  • TACK alla talare som vågade sig på talarformatet och delade med sig, inspirerade, roade och gjorde oss klokare.
  • TACK till United Spaces för att vi fick vara i era grymt coola lokaler. Hörde att en och annan av deltagarna blev sugna på att flytta in där. Så jag hoppas ni får lite nya hyresgäster tack vare detta.
  • Och TACK alla som kom och var med på plats i torsdags. Utan er hade det blivit en trist och öde tillställning.