Kategorier
gamla inlägg SEO

Lowe Brindfors webbplats, en bok med blanka sidor

Lowe Brindfors är en reklambyrå som nyligen lanserade en helt ny webbplats: Och helt gjord i Flash. Det går visserligen att hitta dem i Google trots det (tack vare domännamnet och meta-taggarna på sajten). För Google är sajten som en bok i bokhyllan. Det står ”Lowe Brindfors” tydligt på ryggen. Men boken är tom.
bok med tomma sidor och texten: Lowe Brindfors hemliga sidor, på ryggen
Samma sak gäller om man surfar in på sajten i fråga på ett annat sätt än det vanliga: Mac/PC Internet Explorer/Safari osv. Flera jag känner surfar med en webbläsare som bara visar råtext (heter Lynx) och ser man inte vad som visas på skärmen kan man känna bokstäverna som punktskrift eller höra dem läsas av en talsyntes. Men Lowe Brindfors sajt innehåller inte någon information som går att omvandla vare sig till råtext, punktskrift eller tal. Den är blank….vit…..tom.
För deras skull är det första med Google kanske det mest kritiska. Bottar och crawlers som hoppar runt på nätet för att indexera och se vad för intressant Lowe Brindfors skriver om går bet. Men det är alltså även många mänskliga surfare som går bet där.
Mycket har skrivits om detta de senaste dagarna. Och de två bästa inläggen jag sett kan du läsa här och här.
Trodde inte man skulle behöva se sånt här bara månader innan det heliga årtalet 2010. Året då samtliga webbplatser i Sverige ska vara tillgängliga. Nu berör ju det mest Offentlig sektor. Men offentlig sektor brukar normalt sett inte vara föregångare på något tekniskt område. Kanske det är dags nu?