Kategorier
gamla inlägg Tillgänglighet

iPhone användare, lyssna noga nu

audiomob logo
Idag lanserade vi på VoiceCorp en ny app för iPhone. Den är gratis och du kan lägga in tre valfria RSS-flöden från de webbplatser och bloggar du är mest intresserad av. Appen ger dig sedan möjligheten att få (text-) innehållet som strömmande ljud istället för text. Så kan du lyssna på artiklarna istället för att läsa dem.
Appen är även en riktigt bra och användarvänlig RSS-läsare. Så det är även ett bra sätt att LÄSA texterna på skärmen. Lättnavigerat och smidigt.
Uppläsningen sker med en av de allra bästa engelska talsynteserna som finns på marknaden. Men det är alltså bara engelska texter du kan få uppläst med denna app.
Läs mer om appen på VoiceCorps blogg (på engelska) här.
Appen ”ReadSpeaker audioMob personal” kan du hämta här.
Om du som läser detta är en nyhetspublicist och tycker att det vore coolt att erbjuda samma app men med era nyheter, så kan vi så klart även ordna det. Och då med valfritt språk. Den första kund i Sverige för en sådan kundanpassad app är Uppsala Nya Tidning som erbjuder sitt innehåll på samma sätt i en egen app som säljs på Appstore för 38.-/år.
Jag hade tänkt försöka hålla mig från att pusha reklam här. Men detta är för coolt för att låta bli. Dessutom vet jag att flera som läser min blogg har väntat på detta.
Så aj-fånar!!: Ladda ner appen! Testa! Och låt oss få veta vad ni tycker om den. Skriv även gärna en ”review” på appstore om vad ni tycker om den.