Kategorier
Okategoriserade

Nördigt, nördigare…Retrogathering!

I lördags besökte jag för första gången Retrogathering tillsammans med en god vän, Mattias. Förra året missade jag tyvärr eventet men i år bokade vi in dagen så fort vi visste vilket datum det skulle vara. Mattias har en ansenlig samling av gamla spelkonsoler från 70-talet och fram till nu (ca 40 olika) så jag är inte alls på hans nivå. Vi delar intresset dock då även jag tycker det är grymt coolt med gamla Nintendo-konsoler, Pacman, Commodore 64 osv. För min del handlar det mest om att till vardags återuppleva de gamla godbitarna på Wii, Android, Ipad osv. Men på Retrogathering är det äkta vara. Några exempel på vad Retrogathering bestod av i år:

  • En stor loppisavdelning när många gamla rariteter bytte ägare.
  • En spelhörna där man hade chansen att provspela allt från gamla Vectrex till Commodore 64 och en massa andra konsoler och gamla datorer.
  • Pong-SM
  • NHL 97-turnering
  • Frog-Highscore-tävling
  • mm
Mattias kollar in ett loppisbord
Mattias kollar efter komplement till sin samling av gamla spelkonsoller och spel.

Det var väldigt mycket folk, väldigt mycket att se och testa. Och jag fyndade en Commodore64-tischa, ett par original Pacman-plast-figurer från 1981 och lite annat smått och gott. Mattias hittade några spel men ingen ny konsol.

Retrogathering var fantastiskt kul att uppleva. Hoppas det blir fler gånger.

Detta blogginlägg var nog långt ifrån allt annat jag bloggat om tidigare. Men om inte annat så borde jag få några extra nördpoäng tack vare detta. 🙂

Och så niche kan detta inte vara eftersom både DN skriver om det här och Expressen har gjort detta videoinslag från i lördags:

Här kan ni se alla mina 67 bilder jag tog i lördags: