Kategorier
gamla inlägg

Bok & Bibliotek nästa vecka

Chefen är just nu på Web 2.0 Expo i New York . Men jag är inte bitter för det, för vaaad är väl en hipp och geeky konferens i "the big apple" mot en Bok och Biblioteksmässa i självaste Götet? 😉

Nästa vecka bär det nämligen av mot Göteborg och det gigantiska eventet Bok & Bibliotek . Tidigare har vi kategoriskt undvikigt de största mastodont-mässorna i Sverige då det är lätt att man drunknar i det enorma utbudet som de har. Även om inriktningen på flera stora event tangerar det vi håller på med. Men i år är vi med i ett samarbete som heter "Dyslexitorget" på Bok & Biblioteksmässan. Vi är 13 företag och organisationer som alla på ett eller annat vis jobbar med  läs- och skrivsvårigheter som samlas i gemensam monter. Initiativtagare är Josefi Dahlberg och jag gillar idén med att samla ett tema i en och samma monter. Blir det ett lyckat event skulle vi nog gärna vara med på samma upplägg på Skolforum, Leva&Fungera och andra stora event. 

I skrivande stund är den senaste nyheten på mässans hemsida en puff för Dyslexitorget och de andra aktiviteter under mässan som handlar om Dyslexi: EF Språkresors grundare Bertil Hult skall dela ut en halv miljon som han gör årligen till en grundskola som på ett framgångsrikt sätt arbetar för att kunskaper
om dyslexi, läs- och skrivsvårigheter, ska genomsyra skolans verksamhet. Sedan blir det även ett seminarium med Martin Ingvar m.fl. på torsdagen.

Jag har redan ett par möten inbokat med andra utställare. Det skall bli otroligt spännande och intressant att få vara med på evenemanget och jag kommer säkerligen att återkomma med korta rapporter därifrån i nästa vecka.

Bok & Bibliotek är den 25 – 28 september på Svenska mässan i Göteborg. Lite fakta:

  • Förra året var det 108 000 besökare.
  • 1100 journalister bevakar eventet
  • I år är det närmare 1000 utställare