Kategorier
gamla inlägg

Talande webb, så bra det kan bli

talande-webb.png
Jihaa! Talande webb blir inte mycket bättre än så här!

Sedan talande webb uppfanns då ReadSpeaker skapades år 2001 har en funktion varit efterfrågad bland de olika användargrupperna av vår tjänst. Och det är möjligheten att få en synkroniserad markering av texten samtidigt som man lyssnar. Sedan en kort tid tillbaka så har vi (Läs: VoiceCorp) kunnat erbjuda den möjligheten i en ny tjänst som heter ReadSpeaker proReader.

Våra utvecklare på VoiceCorp har inte förrän nu lyckats få till en "plattformsoberoende" lösning. Dvs. en teknisk lösning på den efterfrågade funktionaliteten som fungerar för alla användare. För det är det enda som håller om man arbetar med tillgänglighet på webben. Så proReaders markering ord-för-ord och/eller mening-för-mening fungerar alltså lika bra för Mac och Linux-användare som för Windows-användare. Det spelar heller ingen roll vilken webbläsare man använder. Internet Explorers enorma övertag på den marknaden minskas med varje ny undersökning som presenteras. Så det gäller att se till att alla får vara med då man lanserar något nyttigt och användbart som hjälper många människor.

Talande webb, serverbaserat

Precis som för de andra tjänsterna vi/jag säljer till vardags så är proReader en serverbaserad tjänst som våra kunder bara länkar upp på sin webbplats. Det innebär att användaren kan sitta på en okänd dator på ett surfcafé i Guatemala eller på en svensk myndighet som inte tillåter några installationer av plugins och ändå kunna få texten markerad samtidigt som man lyssnar.

Utvecklingen går numera mot att allt mer av de tjänster och program vi använder oss av till vardags finns på en server någonstans och att du alltså inte behöver installera något program på din dator. Och på samma sätt har ReadSpeaker fungerat sedan 2001.

Här kan du läsa mer om tjänsten: www.talande-webb.se

Vill du testa denna nyhet kan du gå in här. (engelsk demo-sajt)

Och den första kund i Sverige som lanserat detta är Örebro kommun.