Mer om mig

porträttbild på DanielEn googling på mitt namn ger en hyfsat rättvis bild av vem jag är och vad jag gjort på sistone. I sökresultatet hittar man även mina profiler på de olika sociala nätverken.

Den 1/12 2012 blev jag heltidsanställd som projektledare och föreläsare/utbildare på Strategiska digitalbyrånedia Salgado i Uppsala. Vad jag gjort tidigare syns bäst på min LinkedIn-profil.

Några uppdragsgivare jag haft senaste 3 åren med uppdrag som har med sociala medier att göra är följande:
UL, Uppsala kommun, Medieinstitutet. Jag har jobbat med sociala medier på SVT, utbildat Kristdemokraternas Riksdagsgrupp och tidigare ministrar och föreläser då och då på Uppsala Universitet, Berghs School of communication mfl

Familj: Gift sedan 1992 med Merja och vi har fem barn födda 1993-2005.

Sedan något år är jag engagerad i hemvärnet och i Försvarsutbildarnas ungdomsverksamhet. Och sommaren 2020 fick jag förtroendet att bli utbildningsledare för ungdomsverksamheten i Uppland.

Vem jag följer på nätet och varför

Alla de smarta branchkollegor och inspiratörer jag följer och övriga av mina tusentals kontakter i Facebook, Twitter, LinkedIn osv är min kunskapskälla. Genom dessa har jag lärt mig allt jag kan om digital kommunikation och sociala medier. Det är en föränderlig värld och en bok som skrivs på ämnet är ofta inaktuell då den ges ut.

Facebook är min viktigaste kommunikationskanal både för kontakt i vardagslivet men även för branchkoll. I ämnesspecifika grupper, stora och små, (som ännu inte gått sönder för att de blivit för stora/breda) får jag de bästa tipsen och all ny kunskap.

Twitter är fortfarande en viktigt kommunikationskanal för snabba frågor, omvärldsbevakning, nyhetskanal, kunskapskälla osv. Twitter är inte vad det en gång brukade vara då det gick lite sönder när det blev för stort och för hård ton. Men jag följer närmare 1500 pers på Twitter. Och jag har delat upp folk i olika listor efter ämnen för att kunna ha olika flöden för olika ämnena.

Kontakta mig

Här hittar du ett gäng olika sätt att kontakta mig och hålla koll på vad jag har för mig genom de olika mikro-blogging-tjänsterna jag använder mm. Jag har inte mina profiler i de olika sociala nätverken enbart för att knyta an till folk jag redan känner. Men desto mer för att knyta nya kontakter.

Adda mig på Facebook för konversation och kunskapsutbyte!!

Vi kan byta digitala visitkort genom att du addar mig på LinkedIn!!

Följ mig på Twitter så kommer jag troligtvis även att följa dig. (om du har profilbild och talar om vad du heter).

Möten i verkliga livet är alltid mest intressant och spännande, men nätet är oöverträffat när det gäller att knyta kontakter och hålla kontakt med många människor. Många är de nyfunna vännerna jag hittat via nätet men som man sedan även kunnat träffa IRL/AFK och äta lunch med eller ta en fika på stan med. Och alla de vänner man följer via microbloggar och sociala nätverk har man ju mer konversation och kontakt med än de som fortfarande envisas med att bara hålla sig till forna tiders kommunikationskanaler som telefonering, mail, brevduvor, telegraf, röksignaler och ponnyexpressen 😉