Kategorier
gamla inlägg

Jag är tillbaka!

Sex veckors underbar ledighet är över och jag är tillbaka på kontoret. Jag tog även semester från denna blogg. Men nu skall jag försöka skriva lite mer frekvent här igen. Nedan kan ni se en bild som visar exakt vart jag befinner mig just nu. Det är via Live Search och "Bird’s eye view" som jag skapat bilden. Klicka på bilden för att göra en egen sökning och se platser från ovan:
 
mitt kontor från ovan

 
Jag tog däremot inte semester från datorn utan det har blivit en del framför skärmen ibland. Jag har hittat ett par fler intressanta bloggar och podcasts att följa, fått en hel del nya kompisar i de sociala nätverk jag är med i. Och så har jag byggt två mini-Facebook. Ett till min frus syskon och ett till mig och mina tre bröder.
 
Två av mina bröder bor i USA med sina familjer så vi hade sedan tidigare en gemensam blogg där vi la upp bilder och bloggade om vår vardag. Givetvis bakom lösenordsskydd men ack så mycket effektivare och mer interaktiv kommunikation än mail. Tidsskillnaden gör att det inte går att prata så ofta i telefon.
 
Men tidigare hittade jag tjänsten Ning.com som är en suverän och mycket lättarbetad webbtjänst för att bygga egna sociala nätverk. Så nu kan vi kommunicera på ett ännu trevligare och mer interaktivt sätt. Mina o-webbiga broschor greppade snabbt hur det hela funktioner och vi har lagt upp massa bilder och annat den senaste veckan. Jag hittade även små väder-badges så vi snabbt kan avgöra vem som har varmaste och bästa vädret. De senaste dagarna har Uppsala varit varmare än både Atlantkusten i North Carolina och prärien i South Dakota. 
 
Skärmdump på vårt fyramanna-Facebook:
 
broderna brothers

 

Gå in på www.ning.com och skapa ett eget socialt nätverk. Det tar bara minuter att komma igång och inga programmeringskunskaper behövs. Det är ungefär som att bygga lego. Man klickar och drar runt de beståndsdelar man vill ha på sajten. Programmeringen är redan gjord av andra.