Kategorier
Blogg100 Misc

Hur ser dagens sanningar ut imorgon?

Jag hör ju till generationen som cyklade omkring utan hjälm som barn (ofta i träskor), satt utan säkerhetsbälte i bilen osv. Det skulle inte vara helt ok idag. Och då tänker jag att det helt säkert finns en massa saker vi gör och tycker idag som kommer att verka minst lika vansinniga i framtiden.

Om vi vänder på steken och tex tänker oss att motorcykel inte varit uppfunnen idag och någon lanserade idén med ett fordon på två hjul där föraren sitter löst på en limpa och kör minst lika fort som en bil. Tror ni det hade godkänts även om ni argumenterat att man ju har hjälm?

Eller om alkohol och tobak inte hade funnits ännu och någon försökt få det godkänt idag. Hade möjligen hamnat i samma kategori som hash, kokain osv. Och hade förmodligen ansetts lika puckat att dra i sig som om man sniffat kontaktlim.

Jag har ett par favoriter från tiden då hela världen var i svart-vitt:

Kontorspersonalen vattnar heltäckningsmattan
Kontorspersonalen vattnar heltäckningsmattan. Inget konstigt med det.

När det blev populärt med heltäckningsmattor på kontor så ansågs det som en bra idé att vattna dem så de inte dammade så mycket. Måste ha varit avancerade mögelkulturer i de mattorna. Tja, möblerna måste ju ha flyttats runt från ena dagen till den andra för att det levde så mycket i mattan.

Och apropå rökning så älskar jag denna reklam där en doktor rekommenderar det bästa cigarettmärket (som han även röker inne på sitt kontor):

Jag är ju så gammal att jag även upplevt tiden då gästerna kunde tända en cigarett hemma hos folk utan att ens fråga om lov och säkert blev förvånad om det inte fanns en askkopp nära till hands.

snurr-askfat på fotMinns att någon hade en sådan här askkopp som stod på något som närmast kan liknas vid en lampfot. Som en hel inredningsdetalj. Och så fanns en pinne som man tryckte på så en skiva snurrade och askan åkte ner i koppen. Sådana ser man inte så ofta nu för tiden 😉

Så vad skulle det kunna vara som vi har för oss och använder idag som folk i framtiden kommer tycka var helt galet?

 

 

 

Uppdaterat: Precis efter att jag postat detta inlägg så dök ett mycket kul videoklipp upp i Twitterflödet. Så för att inte bara prata om hur dumt saker vi gör kommer att verka i framtiden och hur knäppt en del saker hade varit om de uppfunnits i en annan tid så ska jag även ta upp hur otroligt fel det kan bli när vi kategoriskt uttalar oss om framtiden. Låt mig presentera: Steve Ballmer uttalar sig om Iphones potential just efter att den presenterats 6 mån innan den första modellen skulle börja säljas: