Kategorier
gamla inlägg

Är du perfekt?

Om du liksom jag missade Sören Olssons invigningstal på ID-dagarna (se mitt förra inlägg) så kan man nu läsa ett referat från det på tidningen Föräldrakrafts hemsida. Jag fastnade för ett citat från Sörens tal där han sa följande:

"Jag är expert på att göra misstag och samlar på göra bort mig-situationer."

Underbart! Då är vi två! För jag tycker att jag ofta klantar till det. Man vill vara snabb, effektiv och göra många saker samtidigt. Man vill vara kvicktänkt och säger något förhastagt som kanske inte är så genomtänkt osv. Jag försöker lära mig av misstagen och sätta upp strategier för att minnas bättre och ha struktur på planeringen samt tänka efter före jag säger/mailar något. Två konkreta exempel:

– Lägger in allt i kalendern som jag måste komma ihåg. Det var längesedan jag litade på att jag skulle minnas ett möte eller ett klockslag utan att ha det i kalendern. Viktigt är det också då att de kalendrar man har (i mobilen och på datorn) alltid är 100% synkroniserade (det får jag automatiskt tack vara MS Exchange)

– Jag har stängt av funktionen som skickar iväg mail direkt då jag klickar på "Skicka". Istället ligger de i Utkorgen till nästa "Skicka/Ta emot" görs (var 5e minut). På så vis har jag stoppat både ett och annat mail som jag hållit på att skicka iväg utan att bifoga det dokument som skulle med.

– Jag har EN to-do-lista på min startsida på Netvibes med saker som jag ska göra någon gång i framtiden. 

Samtidigt beundrar jag noggranna och perfekta människor som iallafall ger intryck av att de aldrig klantar till det och dabbar sig. 

Men visst är det tur att vi är olika. För jag tror att vi alla behövs ändå. Jag tror dessutom att vi som inte är perfekta har lättare att ha överseende med andra människors brister och misstag.