Kategorier
gamla inlägg

Talandew webb och andra felskrivningar

Jag jobbar dagligen med att sälja tjänster för talande webb och ReadSpeaker .I minst hälften av gångerna då jag skriver in "talande webb" blir det "talandew webb". På samma sätt blir mitt förnamn "Daniel" väldigt ofta "Dnaiel". Jag vet inte exakt vad det beror på att jag gör samma felskrivning gång på gång. Den största förklaringen är väl att man försöker skriva så fort man kan och då blir det ju även en del fel. Men då tycker man att slarvfelen borde bli lite olika. 

Genom att skriva denna korta notis (om felskrivningen "Talandew webb") så tänkte jag även göra ett litet SEO-experiment och se om det kommer upp bra i sökträfflistan och i fortsättningen genererar en del trafik till vår webbplats.  För i mitt arbete ingår även att jobba med Sökmotoroptimeringen för den svenska delen av vår webbplats. Då gäller det ju även att fånga upp några av de vanligaste felskrivningarna som folk gör då de Googlar på saker och ting. 

Är det helt slumpmässigt hur man skriver vissa ord fel eller är vissa felskrivningar vanligare än andra? Det är något som någon student borde grotta ner sig i som uppsats eller nåt. 🙂

Talandew webb/Talande webb är för övrigt inte särskilt många som Googlar på så det kan bli svårt att få statistiskt underlag till mitt experiment. Så därför gör det inget att en konkurrent gett sin browser-plugin (:-P) det svenska namnet "Talande webb". Det finns andra uttryck som Googlas mycket mer och ger mycket mer trafik till webbplatsen.