Kategorier
gamla inlägg Sociala medier

Sture Bergwall/Thomas Quick på Twitter

För en tid sedan upptäckte jag att Sture Bergwall twittrar (Sture var tidigare känd som ”Thomas Quick”). Jag drog mig länge för att börja följa honom. För i närmare 20 år har vi ju alla varit övertygade om att Tomas Quick är vårt lands verklige motsvarighet till Hannibal Lecter. Men igår klickade jag på ”Follow” och i morse upptäckte jag att han börjat följa tillbaka. Sture Bergwall är en flitig twittrare och bloggar även här. En annan blogg som följer hans fall noggrant är denna. Sture Bergwall säger själv att han inte ligger bakom den men gillar den.

Idag hade jag en liten konversation med Sture där jag tackade för att han börjat följa mig tillbaka. Han svarade med ett dolt/privat meddelande på Twitter och sa att jag gärna får hjälpa till att sprida hans blogg.

Jag är idag övertygad om att Sture är offer för den största rättsskandal Sverige skådat i modern tid. Och det skall bli väldigt intressant att se vilket beslut som fattas i första resningsärendet där det eventuellt blir aktuellt med ny rättegång. För det aktuella fallet har ju Sture Bergwall en hel kyrka full med folk som kan ge alibi för tidpunkten av det mordet eftersom han just då konfirmerades på en helt annan ort.

Leif GW Persson har från första början hävdat att Tomas Quick inte är något annat än vår tids värsta mytoman. Nu verkar det som att allt fler börjar första att Leif GW hade rätt hela tiden. Har du missat hela vändningen i Tomas Quick-fallet har du lite att ta igen:

Börja med att kolla på Hannes Råstams intervju i två delar: Intervju på SVTPLAY Del 1 och Intervju på SVTPLAY Del 2.

Istället för att Tomas Quick var verklighetens Hannibal Lecter så talar det mesta för att svenska rättsväsendet trodde att de spelade in ett avsnitt av CSI eller Ture Sventon och många inblandade byggde sin karriär på det spektakulära målet. Offret för spektaklet har suttit inspärrad i 20 år på Säters sjukhus.

Eller? Vad tror ni?