Kategorier
gamla inlägg

Nu finns jag på bloggkartan

Första Knivsta-bloggen på kartan!

Jag har placerat min blogg i Knivsta på bloggportalen.se . Det är bara den tredje registrerade bloggen i Knivsta. Så även om jag känner att jag är sent ute att börja blogga så är jag nästan först på min hemort. Men å andra sidan så är det kanske inte så konstigt. För om ni går in på www.knivsta.se  eller tittar runt bland de företag som är verksamma i Knivsta så är det inte särskilt moderna och tidsenliga webbplatser ni kommer att se.

Bloggandet har inte kommit långt med undantag för kidsen som bloggar flitigt om smått och stort. För snart ett år sedan stoltserade rektorn på Thunmansskolan att han börjat blogga. Men det har visat sig vara en mycket lite använd extra kanal att gå ut med traditionsenlig information i stil med det man får hem på papperslappar med barnen: "Info om skolavslutning" etc.

Knivsta kommun avslöjade också sin okunskap när de gick ut med nyheten att man nu kan "blogga med rektorn". De verkar tro att "blogga" betyder att läsa en blogg. Men det vet ju vi som bloggar på riktigt att blogga är att skriva och det är enligt min bestämda uppfattning fortfarande många fler som skriver än läser bloggar 😉

Web 2.0-experiment i Knivsta :-/

Jag gjorde i våras ett litet experiment att skapa ett forum för Knivstabor att i sann Web2.0-anda tillsammans skapa den ultimata mötesplatsen på nätet med annonsmöjlighet för loppisprylar, evenemangskalender, diskussionsforum etc. Jag fyllde på med en del statisk information om föreningsliv och liknande för att det skulle finnas något som kunde locka in folk via sökmotorer. (Sök på Google på "knivsta politik" eller "knivsta idrott" så får ni se…;-). Men mitt lilla experiment har inte fallit så väl ut trots en del små försök till annonsering och annan enklare marknadsföring är det inte så många av Knivstas 13000 invånare som använder forumet. Om man bortser från alla (vill ej veta hur många) timmar jag lagt ner på sajten så har jag iallafall gått plussminus noll hittills på Google-ads. Men jag vill nog börja gå pluss ganska snart om jag inte lägger ner experimentet.