Kategorier
Facebook Sociala medier

Cayne’s Arcade, en solskenshistoria

Igår var det min facebookvän Tim Gorree som delade ett videoklipp på facebook som jag måste blogga om. Det är en riktig solskenshistoria om en 9-årig pojke i Los Angeles som heter Cayne. Han tillbringar mycket tid på sin pappas lilla butik för bilreservdelar. Och där finns bra tillgång på wellpapp-kartonger som han bygger fiffigt konstruerade spelautomater av. Bit för bit så har Caynes spel tagit över hela ytan i sin pappas butik. På helgerna erbjuder Cayne besökarna i sin pappas butik att spela på automaterna. Affärerna gick inte så bra tills Nirvan Mullick en dag hade ett ärende till butiken. Han blev mycket intresserad i Caynes wellpapp-spel och frågade vad det kostar att spela: För en dollar får man spela fyra gånger och för 2 dollar får man ett ”Fun pass” som ger rätt till 500 försök på spelautomaterna. Nirvan slog till med ett ”Fun pass”. Sedan fick han en idé och frågade Caynes pappa om han fick göra en kortfilm om Caynes Arcade och kanske även fixa några nya kunder på köpet. Caynes pappa sa att det var ok och vore toppen om han lyckades få EN ny kund till honom.

Nirvan satte upp ett facebook-event och samlade ihop en hel del kunder. Jag ska inte berätta mer utan kolla på videon och se storyn själva. Obs! Ta fram näsdukar först 😉

Fortsättningen på storyn är att det nu är en febril aktivitet på Facebook-sidan för Cayne’s Arcade med en massa hälsningar från andra barn som blivit inspirerade av Cayne och hans kreativitet och byggt egna skapelser av wellpapp. Facebooksidan har snart kommit upp i 80.000 likes.

Jag har barn hemma som också älskar att bygga saker av äggkartonger och skokartonger och annat. Och det tejpas och klipps och målas ofta vilket jag tycker är bra. För det är kul att se hur stolta och nöjda de blir med sina skapelser och hur bra de får till saker med enkla medel. Kreativitet ska uppmuntras och helst skulle man velat spara allt de någonsin producerat. Men ofta måste objekten ”försvinna mystiskt” efter ett tag.

En annan fantastiskt fin fortsättning på storyn är att det startats en insamling till förmån för Caynes skolgång på webbplatsen för Cayne’s Arcade. De satte 100.000 dollar som mål och har i skrivande stund snart dragit in 150.000 dollar på kampanjen.

Uppdatering 15/4:

Nirvan överlämnar en fiktiv check gjord på wellpappskiva på över 150.000 dollarIgår var det en ny skara på 700+ folk som samlades vid Caines Arcade och spelade. Vid det tillfället överlämnade Nirvan en fiktiv check på de 150.000 dollar som hittills samlats in till hans skolfond. Idag meddelar de att de höjt taket på insamlingen till 250.000 och därmed instiftar en fond där även andra barn som Caine kan få medel för sin skolgång.

Här kan du följa Nirvan på Twitter för det senaste om denna fantastiska story som bara blir bättre och bättre.