Kategorier
Tips och tricks

Bli en Prezi-mästare!

Kom på en sak som jag gjort för länge sedan men inte bloggat om. Prezi är ett presentationsverktyg som gör det möjligt att skapa lite roligare och annorlunda presentationer än vad som går med Powerpoint, Keynote och liknande program där du bara kan visa en bild i taget.

I Prezi zoomar man runt på en och samma bild och kan därmed visa sammanhang på ett pedagogiskt vis. Men som med all annan teknik så kan man lätt överanvända funktionerna och skapa presentationer med åkningar och snurrningar som man blir åksjuk av att se på stor skärm. Har upplevt det på riktigt mer än en gång.

Jag twittrade något om Prezi i våras och då var det en holländare som heter @FrogjumpMarcel (AKA @prezimaster) som kontaktade mig och frågade om jag skulle kunna tänka mig att översätta hans Prezi om hur man gör bättre Prezis (meta!). Den var mycket bra så jag sa att jag gärna översätter den.

Prezi är otroligt lättanvänt. De har ett gränssnitt som är något bland det mest användarvänliga jag varit med om. Sätt upp ett konto och börja skapa dina egna Prezis nu. Och vill du ha hjälp att göra en så är det bara att kontakta mig. Kan lära ut eller göra dem åt dig. Det är t.ex. snyggt att ha en automatiskt rullande Prezi på stor skärm i en monter, skyltfönster och liknande.

Nu kan ni se här nedan hur resultatet av min översättning blev. Efter inledningen med Karate Kid kan du klicka dig vidare till där du väljer vilken språkversion du vill se. I vänstra nedre hörnet på Prezi-spelaren kan du under ”More” välja att visa den i helskärm: