Kategorier
Event gamla inlägg

YES! Daytona Sessions Vol 2, Här kommer jag!

Jag hade upptäckt hela eventet Daytona Sessions på tok för sent och anmälningstiden var redan ute. Men jag ställde mig snällt i kö i väntelistan. Och idag fick jag veta att jag fick plats iallafall. Jippii!

Det blir en mycket intressant eftermiddag där jag ser fram emot att träffa mina gamla bekanta Richard (tack för uppmärksamheten av mitt Jippi-tweet), Martin på Twingly, Isac på Creuna (som jag ännu aldrig träffat i kött-rymden, bara på Twitter) m.fl. Men det ska även bli kul att träffa mina nyvunna kontakter i Bloggersmonday och så klart lära känna en massa nya människor.

Det handlar om Internet i allmänhet och Sociala webben i synnerhet. Jag ser särskilt fram emot föreläsningen av Morris Packer på Bonnier AB som ska prata om framtida mobila tjänster. På jobbet märker vi ett snabbt ökat intresse för hur man kan använda våra tjänster för omvandlig av text till tal för mobila nyhetssidor och andra mobila tjänster (med små skärmar har ju alla ett funktionshinder om man ska läsa längre texter).

Sedan ska det bli helt underbart att få vara med på en konferens där man INTE blir ombedd att stänga av sin mobil och dator. Tvärtom så har Daytona förberett så att alla kan vara uppkopplade och twittra och tjattra och konversera hela tiden medan konferensen pågår. De sänder hela rasket direkt via Bambuser och jag ska adda min kamera till sändningen om det går. Med teknikens hjälp får alla ut mer av konferensen. Kollegieblock är överflödiga och de som inte kan vara med kommer att få en mycket bra inblick i vad som sägs och hur det är att vara på plats via allas mikrobloggande, direktsändande och så kommer det säkert även att skrivas webbkilometer med blogginlägg efteråt. Och alla dem kan man hitta här