Kategorier
gamla inlägg Tips och tricks

Tre bra podcasts att prenumerera på

Jag vill tipsa om tre mycket lärorika och intressanta program som du bör följa. Samtliga tre sänds i etern på en bestämd tid. Men du kanske liksom jag har lite svårt att tajma in sånt i den stressiga vardagen? Räddningen heter podcast och iTunes. Så lägg till dessa tre i din iTunes och lyssna på dem då du har tid. För min egen del handlar det mest om resan till och från jobbet. Och är jag ledig i några dagar och ska hålla mig offline är det perfekt att ha en ipod full med avsnitt med nyttig, aktuell och intressanta rapporter, intervjuer och funderingar kring webben.
  1. CBC Spark. Ett radioprogram från Canada. Lättsmält tech-rapport med väldigt blandade inslag och 100% intressant och välregisserat. Direktlänk till podradioversionen på iTunes här.

  2. sswc-soffan

  3. Sweet Sunday Web Crunch. Svensk lättsmält men proffsig webspaning som direktsänds på Bambuser på söndagskvällarna. Sveriges nummer 1 på Social video Björn Falkevik tillsammans med Mattias Östmar och Joakim Nyström gör mycket intressanta och proffsiga program med olika spännande gäster i soffan. Extra kul blir det förstås då jag känner flera av gästerna och även redaktionen litegranna. Kuriosa: Har tom suttit i Webcrunch-soffan på Blustret en fredagskväll i höstas.
    Prenumerera på SSWC på iTunes här.
  4. På nätet i P1. Nyupptäckt program om företeelser på nätet. Karin Adelsköld (PR-snille, ståuppare, med många succéer bakom sig) och Johan Thorstensson (en gammal favorit från bl.a. Tecno i Vetenskapsradion) är programledare. Sofia Mirjamsdotter (Socialmedia-expert ”Mymlan”) har varit med i flera av programmen. Intressanta inslag, diskussionsämnen och info.   Kuriosa: Programmet sänds ca 75 meter från mitt kontor på Bredgränd i Uppsala. Prenumerera på programmet på iTunes här.ttjar

Samtliga tre program direktsänds och samtliga tre redaktioner är mycket bra på att även använda reatidsmedia för att berika innehållet i programmen och ta med lyssnarna/tittarna i programmen i realtid. Och den biten tappar man ju genom att lyssna/se i efterhand.