Kategorier
Kreativitet

Ritutmaning #drawingchallenge_no1

20121124-001152.jpg

I fredags (16/11) noterade jag att min vän Maja Larsson höll på med något som hon kallade för #drawingchallenge. Jag frågade på Twitter vad det var och fick reda på att hon nappat på en trettidagars ritutmaning med olika uppgifter för varje dag.

I mitt tidigare analoga liv ritade jag mycket och älskade det. Men de senaste 12-14 åren har mitt kreativa skapande bestått i digitala verk, photoshoppande och sånt. Nu ska jag ta den här chansen att komma igång med tecknandet. Men jag gör det digitalt mha min nya Ipad 4 och min Sensubrush (målarpensel för Ipad). Jag kommer ibland att utgå från ett foto och rita på det (i Sketchbook Pro). Kanske räknas som fusk men det blir iaf helt och hållet min egna touch på teckningarna. Och ett av mina syften med att delta i denna utmaning är att bli bättre på att använda just Sketch Book pro.

Först ut i utmaningen är ett självporträtt. Knepig start men jag tecknade av mitt signum och avatar som jag använt i ca fem år för olika webbtjänster:

Jag ska inte posta ett nytt inlägg för varje bild utan lägger dem på Instagram/Twitter/Facebook varje dag istället och listar dem sedan här.

tecknat självporträtt

Alla inlägg på Instagram (en ny varje dag)