Kategorier
gamla inlägg

En fundering kring en invigning

Jag hoppas att jag fått detta om bakfoten, men i dag läste jag en notis i lokaltidningen Knivstabygden som Knivsta kommun hade lagt in. Det handlade om att ett nytt gruppboende för människor med funktionshinder har invigts i Knivsta den 4/3. Det bjöds på snittar och cider och blågula band klipptes. Det låter ju festligt och trevligt på sitt sätt men samtidigt tänker jag: Är inte det här ungdomarnas blivande bostad och privata sfär vi talar om? För vi har väl lämnat institutionstänkande när det handlar om hur människor med funktionshinder bor? Jag har hur som helst svårt att föreställa mig någon annan kategori av människor i samhället som skulle gå med på att inviga ett sin nya bostad med invigningstal av socialnämndens ordförande.
 
Men som sagt så hoppas jag att jag bara missförstår allt och att ungdomarna i fråga hade tagit initiativet till att göra en stor grej av invigningen. För nånstans har vi väl kommit på 30 år när det gäller attityder och synsätt?
 
Läs notisen som även finns på Knivsta kommuns hemsida här