Kategorier
gamla inlägg Sociala medier

Bloggtorkan och semestern är över

Nu har det gått ett par månader sedan sist så det är väl dags att skaka liv i den här bloggen igen. Jag var väldigt offline på de 6 veckor som jag var ledig (4 v semester och 2 v föräldraledighet). Det var underbart att få jobba ute på gården och slita med kroppen istället för hjärnan. DET är avkoppling!
Här är vad jag använde ca 40 timmar till under min semester: Inbyggnad av poolen nedanför altanen:

vår pool med trall runt

På Twitter, Facebook och andra nätverk där jag är har jag noterat att många andra av mina ansiktsvänner och Tweeple också varit mycket offline i sommar. Kanske det är enda sättet att kunna koppla av och ha semester, att dra ur pluggen/pluggarna. För första gången på fem år var jag inte och petade så mycket i jobbmailen heller under semestern. Och det är väl bara sunt det med.
Lite har det ändå hänt här sedan förra blogginlägget. För i vänsterspalten kan ni se det jag twittrar, fotat och länkat upp i Delicious. Så helt dött har det inte varit.
Nu är jag inne på andra veckan efter semestern och det börjar komma igång på allvar igen. Beställningarna ramlar in och höstens evenemang och aktiviteter planeras för fullt.

Sundvall42, here I come!

Jag kommer att ha flera spännande föreläsningar i höst. Både på jobbet och i mitt företag. I jobbet är det mest presitgefyllda att jag ska få prata på Sundsvall42 i oktober. Det var tredje året i rad som jajg försökt komma med i programmet. Och nu gick det alltså vägen. Jag skickade nyligen in en ”sammanfattning” på fyra sidor av min föreläsning på 40 minuter. Det skulle med i en bok som trycks och som skall delas ut till alla konferensdeltagare. Texten skulle vara på minst 10.000 tecken och det kändes ju som att skriva uppsats i skolan igen att göra det. Mina föreläsningar brukar jag förbereda dagen innan för att det skall vara aktuella saker jag tar upp. Så det blir nog inte mycket som kommer att stämma överens med vad jag tar upp i oktober. Så här ser iallafall sammanfattningen ut av det jag ska prata om:

Föreläsning K.8 15/10 kl.12:35-13:15

Rubrik: Nya sätt att ta del av information

Informationsflödet är större än det någonsin har varit. Och vi har svårt att
hinna ta del av allt vi vill. Men det finns nya tekniker som hjälper oss på
traven. VoiceCorp har varit pionjärer sedan 2001 på att omvandla text på
webben till tal. Främst till nytta för dem som har svårt att läsa. Men nu används
möjligheten även av många som av andra skäl hellre lyssnar än läser.
Tre olika fall av kundnytta presenteras i detta seminarium.

Om Sociala medier på ID-dagarna

I min firmas regi har jag hittills ett par inbokade föreläsningar om sociala media. Den mest spännande hittills ska jag fungera mest som en konferencier och bara inleda. Det är under Hjälpmedelsinstitutets ID-dagar veckan efter Sundsvall42 som jag lyckades få med en föreläsning på temat: ”Sociala media för människor med funktionsnedsättningar”. Jag har bjudit in tre vänner som medföreläsare som ska berätta hur de var och en använder sig och har nytta/glädje av sociala media i sin vardag. De har alla tre personliga erfarenheter av funktionsnedsättningar. Det kan hända att vi slår in öppna dörrar. Men syftet med föreläsningen är:
1. Att ge en inblick i vilken enorm tillgång sociala media kan vara för ALLA.
2. Att få åhörarna (som till största delen består av yrkesfolk som förskriver tekniska hjälpmedel till behövande) att förstå att det är kriminellt att utestänga människor med funktionsnedsättningar från alla de nya möjligheterna till kommunikation och socialt samspel på nätet. Mer om den föreläsningen senare. Först måste jag prata ihop mig med mina tre medföreläsare för att se hur de skulle vilja lägga upp det hela och vad de var och en vill säga.