Kategorier
gamla inlägg

Använd mobilen effektivare

Jag bytte nyligen ut min mobil till en nyare modell och har ägnat en hel del av helgen åt att utforska vilka möjligheter den har att enklare uppdatera innehållet på denna blogg och även andra platser på nätet där jag vill dela med mig av vad jag gör på dagarna. (usch vilken lång mening…)

Min förra mobil hade ingen kamera. Dessförinnan hade jag en kameramobil och då använde jag kameran ca 5 ggr på 2 år. Men OJ vad jag har saknat kamera i mobilen de senaste två åren. Så nu ska jag bli flitigare att fota och lägga upp bilder från konferenser och andra evenemang jag är ute på. Dessutom har jag nu fått en liten webb-tv-sändnings-station i fickan. För med den svenska tjänsten Bambuser kan man direktsända från mobilen ut på nätet. Jag har använt Bambuser tidigare vid ett par tillfällen men då via webbkamera.Det är perfekt för att för egen del dokumentera föreläsningar mm. och för att även dela ut sina egna framträdanden för en större publik.I förra veckan såg jag att en etablerad (gammel-)mediakanal använde Bambuser för att direktsända en intervju med Horace Engdahl angående den nyutnämnda litteraturpristagaren. 

En annan applikation jag installerat är Shozu . Det är en kombinerad webbtjänst och symbian-applikation som gör att man med ett klick på mobilben kan lägga upp bilder och videoklipp på valfritt ställe: Flickr, Youtube, Ning, din blogg, Facebook, osv. Du kan även lägga upp en mailadress som default-mottagare av bilder. Och därmed är det bara att ta en bild och klicka på en knapp för att skicka en bild till förvald mottagare.

Har även du en Symbian-mobil och vill få fler tips så kan jag tipsa om Ilias Bennanis blogg: www.symbianbloggen.se  

Och vilken mobil är det jag har nu då? Jo, en Sony Ericsson P1i . Det är inte någon ny modell utan en som funnits ett tag och som är mycket vanlig som affärstelefon. Största anledningen till att jag ville ha en sån är tangentbordet. Jag hade en M600 innan och har vant mig att skriva på det speciella tangentbord som båda dessa modeller har. Jag skriver långa mail obehindrat och UTAN T9 (som jag avskyr). Dessutom var det även helt medvetet att inte välja en mobil-modell som var helt ny denna gång. De två senaste hade jag mycket problem med i början och tänkte slippa det nu.