Kategorier
Event gamla inlägg

45 minutes of fame…på Kunskapskanalen

Igår sändes den så till sist. Min keynote från den 13/10 på ID-dagarna som jag nämnt i tidigare blogginlägg.

 

Hela föreläsningen sändes på Kunskapskanalen i går eftermiddag och kan nu ses här: http://www.ur.se/play/160626

Jag brukar inte vara nervös för att föreläsa. Bara jag haft möjlighet att förbereda mig så är det lugnt. Ju fler som lyssnar desto roligare och desto mer taggad blir jag. Men kvällen innan föreläsningen på ID-dagarna sa jag till frugan att jag nog för första gången på länge är nervös för ett gig. Och det berodde nog på att jag visste att UR/SVT skulle filma hela föreläsningen. En god vän sa idag att han såg på TV-sändningen att jag var nervös första minuterna. Och det stämmer nog att det släppte när jag efter en stund glömde bort kamerorna och pratade med de människor som satt i rummet (som jag brukar försöka)

Den presentation jag använde mig av kan ni se här:

 

Det jag inte hann säga på slutet men som syns på den sista bilden jag hade uppe på föreläsningen var lite mer om framtiden. Men som sagt, det får jag ta en annan gång. Efter den bilden finns även några bilder i presentationen med länkar till mer info och källor för den som vill fördjupa sig och lära sig mer på grundläggande nivå om hur webben och sociala medier fungerar.

Vilken underbar respons jag fått!

Sedan det sändes igår har jag fått så många glada tillrop och fina saker sagda om föreläsningen att jag kommer att kunna leva länge på detta. Det sändes kl. 16 och jag antar att Kunskapskanalen inte är den med högsta tittarsiffror direkt. Men via twitter, Facebook, mail osv har både mina vänner och helt okända människor hört av sig med så mycket positiva hälsningar och feedback. Och det värmer. För jag tycker att min lilla nisch av detta med sociala media är viktig. Och även om åhörarna/tittarna inte själva har erfarenheter eller har anhöriga/bekanta som har funktionsnedsättningar tror jag det kan vara ett par aha-upplevelser jag kan bjuda på när jag visa på vilka som VERKLIGEN har nytta av sociala media revolutionen.

Jag fortsätter prata och blogga om detta. Och har redan ett par konkreta förfrågningar om att få göra inspel och prata kring samma ämne för andra grupper. Något som jag ser fram emot mycket.