Om Erkstam.se

Erkstam.se är webbplatsen för mitt företag. Men mest är det min personliga blogg. Inlägg kommer mest att handla om sådant som på något vis är relaterat till mitt jobb. Det innebär bl.a. att jag kommer att beröra sociala media, webbtillgänglighet, informationstillgänglighet, design för alla, funktionshinderfrågor, en och annan webbtrend, försäljning och marknadsföring, retorik och en del vardagsbetraktelser. Även om bloggen är jobb-relaterad så är det min privata blogg och mina privata åsikter och reflektioner jag ger uttryck för. Politiska inlägg ska jag försöka hålla mig från (om det går).

På förstasidan kommer jag att lägga upp bilder som är jobbrelaterade och som anknyter till det jag bloggar om. Det gör jag via mitt Flickr-konto och oftast är det bilder jag tar med mobilen. Det kan nog även dyka upp en och annan privat bild där också då det finns något att föreviga. Privat har jag bloggat och haft webbplats för kontakt med nära och kära sedan 1998. Att blogga om mer jobbrelaterade saker har jag gjort på Erkstam.se sedan 2007, samt i mina två föregående jobb på företagsbloggarna för ReadSpeaker och SiteVision.

WordPress heter verktyget

Sedan augusti 2011 är hela bloggen flyttad till WordPress från Joomla som jag hängt kvar i sedan 2007. Jag fick med mig alla gamla blogginlägg sedan 2007 tack vare ett mycket smidigt plugin som heter Joomla 1.5 Importer. Men alla gamla länkningar till tidigare blogginlägg funkar inte längre och bilderna i mina gamla blogginlägg syns inte pga ett dash-tecken för lite i url:arna. Jag hade gärna testat nya Joomla 1.6 men lyckades inte genomföra konverteringen som krävdes. Så bye, bye Joomla. Tack för den tid som varit. WordPress har sprungit om er som bästa gratis-CMS. Bästa CMS för större webbprojekt är fortfarande ohotat SiteVision CMS.