Kategorier
Blogg100 Funny

Vad håller du på med? Nörd

Det har varit mycket snack om Försvarsmaktens senaste reklamkampanj ”Vad håller du på med?”. Jag tycker de är störtsköna. De driver med vår samtid på ett snyggt sätt. Här är ett exempel på en av deras reklamfilmer: 

Och det är ju faktiskt inte så att man behöver söka speciellt länge eller vänta länge innan ett riktigt case dyker upp i ens flöde på nätet där man verkligen kan fråga:

Vad håller du på med?

Ett sådant som jag fick tips om för ca ett halvår sedan var denna konstnär som testar sig igenom alla kända sätt som finns att droga sig och sedan gör ett självporträtt:

tecknat självporträtt med mycket färger
”Psilocybin Mushrooms 2 caps”

Någon som delade länken till hans blogg skrev: ”snälla, dö inte innan du är klar”. Och en annan skrev på Twitter att hans hjärna måste hata honom. Jag skrev: ”Ni kan stänga av Internet nu. Det finns inte mer att se här”.

Death Star

Ett lite färskare exempel är historien om dödsstjärnan i USA. Några startade en namninsamling för att kräva att Vita huset startar en utveckling av en dödsstjärna likt den i Star Wars. De nådde de 25.000 underskrifter som krävs för att Vita huset blir tvugna att svara. Hela storyn finns här. Och här är den officiella sidan på Vita husets hemsida där det nu är över 34.000 namnunderskrifter. Vita huset svarade med glimten i ögat och sa bl.a. att de vill minska försvarsbudgeten inte öka den. För beräkningar har kommit fram till att en dödstjärna skulle kosta $850,000,000,000,000,000 att bygga.

Denna story slutar inte här. För igår blev jag varse att det efter Vita husets svar nu startats upp en insamling som syftar till att finansiera och konstruera en dödsstjärna med gemensamma medel istället. De har i skrivande stund samlat ihop £223,160 på Kickstarter.com vilket borde vara en bra bit över 2.5 miljoner svenska kronor till detta ädla ändamål. Någonstans hoppas jag att pengarna kommer att gå till välgörenhet istället.

Hästen är en frukt som inte finns

Det tredje exemplet är Facebookgruppen ”Hästar finns inte”. Jag älskar humorn i sidans inlägg. Men ännu roligare är nog alla hästälskare som på allvar blir provocerade och som gång på gång känner sig tvingade att gå in och argumentera för att hästar finns.

Det var länge en väl bevarad hemlighet vilka som låg bakom sidan. Men nu hittade jag detta klipp där en av sidans administratörer är med på TV och förklarar hur deras resonemang att ”Hästen är en frukt som inte finns” går ihop. Helt underbart skön snubbe. Inget skojande. 100% allvarlig LOL:

%22H%C3%A4star%20finns%20inte,%20h%C3%A4sten%20%C3%A4r%20en%20frukt%22

Förr ansåg man att nördar var figurer som denna:

nerd

Men det är inte så längre. Det är coolt att vara nörd. Och jag älskar det….För jag är en nörd.