Kategorier
Event gamla inlägg

Sundsvall42, Get-together och Dag 1

Jag är i Sundsvall för 2.5 dagars konferens. Igår kväll var det en s.k. ”get together” (Vad är det för fel med ett svenskt ord som uppsamlingsmingelsammankomst eller nåt sånt?). Det var Jonas Hallberg som pratade på ämnet ”Blir man klokare när man blir äldre?”. Men snarare kanske man borde säga att det skulle ha varit temat. För han sa inte så mycket om det alls. Men jag är en stor fan av Jonas och han levererade många klokheter blandat med skratt som han även brukar på Spanarna och i andra sammanhang. Han anlitas även som föredragshållare i att hålla föredrag (retorik) ibland. Och därför var det lite otippat att han i princip läste innantill från ett manus under hela föreläsningen.
Sedan var det kvällen hemliga gäst som ”kallar sig pessimistkonsult”. Och eftersom jag bara vet om en enda som kallar sig det så var det inte så svårt att räkna ut att vi skulle få höra en annan som jag också tycker är mycket kul: Ronny Eriksson. Han hade även med sig kultbandet Euskefeurat. Ronnys mellansnack var det bästa och han drev lika hejdlöst som han brukar med oss norrbottningar (räknar mig fortfarande som en sådan trots att det är 17 år sedan jag flyttade). Men man skulle även kunna säga att han driver med nidbilden av norrbottningar. Så frågan är vem han egentligen gör narr av? 😉 Klura på den ni.
Sedan var det dags för mycket mingel och middag. Jag hamnade mitt i Clas Ohlsson-personal-delegationen men hade mycket trevligt med dem.
Idag var det fullt program med föreläsningar i olika ämnen. Programmet domineras stort av systemförvaltning som verkar vara det som de flesta är här för att diskutera. Men jag har försökt pricka in allt utom det. Och det har varit mycket intressanta saker som jag nog får anledning att återkomma till i ett senare blogginlägg. I vanlig ordning har jag direktsänt det jag kunnat och twittrat vilt från föreläsningarna. För att vara 800 deltagare på konferensen är det väldigt tyst i backchanneln. Här har ni den om ni vill följa vad som twittras härifrån men själva inte finns på Twitter, Bloggy eller nån annan Microblogg:

Twingly Blog Search
#sundsvall42
microblog
Microblog search results for “#sundsvall42”

Och det jag sänder live härifrån och har sänt kan ni se här: