Kategorier
Event gamla inlägg

Internetdagarna 2009, konferens

Igår och idag har jag varit på Internetdagarna, en konferens som .SE anordnar varje år. Det var första gången för mig. Jag lyckades klämma in VoiceCorp som en av de som fick hålla en s.k. Affisch-session. Jag kan väl erkänna att jag inte riktigt fick kläm på vad skillnaden var mellan att hyra en monter och ha en Affisch-session. En monter hade inneburit större yta. Men vi fick en mycket bra placering och hade el, pelarbord och två barstolar. Ungefär den utrustning jag brukar beställa till en monteryta i vanliga fall. Och detta till ett betydligt lägre pris än vad en monter skulle ha kostat.
Då jag av erfarenhet vet att det är sop-rent på folk i utställningen medan sessionerna pågår, så hade jag anmält mig som frivillig fotograf till redaktionsteamet av webbansvariga och bloggare. Och mina 333 upplagda bilder kan du se här:
Det har varit två mycket intensiva och spännande dagar på Folkets Hus i Stockholm. Dels har jag hört en lång rad intressanta talare, två ministrar, grundaren av Creative Commons James Boyle osv. Träffat en lång rad gamla bekanta. Jättekul att träffa och prata med några jag följt på nätet länge: Jonas Lejon, Mary XJ, Oscar Swartz, Jon Karlung, Emanuel Karlsten.Träffade även en hel del andra gamla och nya vänner.
Vid vår ”monter” var det även många som var intresserade av att höra vad vi hade att visa. Denna gång hade vi inte kommit för att prata om ReadSpeaker och uppläsning av webbplatser. Utan enbart om våra mobila applikationer.
Vår nylanserade uppläsning av mobil.dn.se visade Johan Brandt, Chef för mobila tjänster på DN, då han pratade under gårdagen. Det är egentligen en vanlig ReadSpeaker implementering men lite anpassad för att bättre passa för mobil surf. Men det vi främst ville visa var den brandade iPhone-App som vi säljer tillsammans med Uppsala Nya Tidning sedan en månad tillbaka.
Och lägligt nog så godkändes vår andra iPhone-app på måndagskvällen av Apple. Så inom kort kommer det även en App där användarna kan lägga in sina egna RSS:er och få dem som ljud till sin iPhone eller iPod Touch.
På konferensen Sundsvall42 för någon vecka sedan var det väldigt dött i Twitter-kanalen. Men på Internetdagarna har det varit ett febrilt twittrande. Många av sessionerna har direktsänts med Bambuser. Så det finns mycket intressant att hitta i nedanstående flöde:
Twingly Blog Search #ind09 microblog Microblog search results for “#ind09”