Kategorier
Funktionshinder Jobbrelaterat

Hej hjälpmedelsbranchen! Jag är tillbaka!

De som följt mig ett tag eller läst på vet att jag för 10 år sedan började min B2B säljbana på Gewa AB. Ett företag som utvecklade, tillverkade och sålde Tekniska hjälpmedel för människor med funktionsnedsättningar. Jag slutade där i augusti 2004 och har sedan dess jobbat uteslutande med webben och på senare tid allt mer med sociala medier. Men jag har behållit kontakten med

Idag så gör jag min första dag på Bioservo Technologies. Det är ett företag som har tagit fram ett nytt helt unikt hjälpmedel: SEM Glove. Det är en handske som förstärker användarens eget grepp. Och detta möjliggör t.ex. att personer med neurologiska sjukdomar, muskelskador, nervskador mfl med hjälp av denna kan fortsätta jobba och klara sig mer självständigt hemma.

SEM Glove fyller en funktion som saknas idag. Och därför ska det bli så spännande att se hur snabbt den går att få ut på marknaden och till de som har behov av denna kompenserande teknik.

Hur teknik kan kompensera för funktionsnedsättningar har intresserat mig så länge jag kan minnas. Och bara de två veckor jag har berättat för nära och kära om denna handske så har jag hört om flera enskilda personer som verkligen skulle ha behov av en sådan här.

Därmed är jag helt övertygad om att det finns mycket goda chanser att jag framöver kommer att kunna berätta om hur personer blir hjälpta av detta. Och i den moderna kommunikationens värld tror jag att ryktet om en sådan här bra innovation har bra chanser att få spridning. Inte så att det blir en hit i stora kretsar. Men att nyheten om denna kan nå de som verkligen är intresserade av den.

Så det blir sälj för hela slanten framöver (6 månader till att börja med). Och så hoppas jag på att nu kunna bygga mitt helt egna och genuina Socialamedie-case från scratch. Så fortsätt följa mig!

När det gäller mitt egna företag, konsultande och föreläsande så kommer det ju så klart att bli mkt begränsat framöver. Men jag kommer att kunna ta ett och annat uppdrag som jag kan utföra på kvällar och helger och som inte inverkar på mitt heltidsjobb på Bioservo.