Se mig föreläsa!

De senaste åren har jag föreläst om sociala medier, unga på nätet, webbtillgänglighet, incheckningar, Ipad-användning mm. Men specialnisch där jag är rätt så ensam är att prata om Sociala mediers betydelse för människor med funktionsnedsättningar. Här nedan kan man se exempel på några föreläsningar som jag gjort.

Då jag föreläser använder jag nätet och bra tjänster för att sprida och dokumentera mina föreläsningar så mycket som möjligt. Här beskriver jag vilka tjänster jag använder och hur en normal setup för en maximalt transparent och offentlig föreläsning ser ut.

Nedan kan du se exempel på mina föreläsningar via Bambuser, Youtube och även mina presentationer på Prezi.

Sa du Prezi?

Tycker du att Prezi verkar vara ett intressant verktyg för att skapa presentationer så kan du läsa här om Salgados Prezi-kurs


”Framtiden är redan här” – Föreläsning på Kunskapskanalen

skärmdump från videon på urplay.se

Den 18 maj sändes denna föreläsning på Kunskapskanalen som jag höll för ett par månader sedan. Den hade rubriken ”Framtiden är redan här” och jag höll den på Insprirationsdagarna för Föreningen Kognitivt stöd. Föreläsningen handlar om hur den allra senaste tekniken som knappt kommit ut på marknaden men som redan är verklighet skulle kunna göra stor nytta för personer med kognitiva svårigheter.

Klicka på bilden ovan för att se föreläsningen på 40 minuter (kommer att finnas kvar på ur.se tom 1 juli 2019)


 Frukostseminarium om Twitter (45 min) 16/1 2013

Här finns presentationen jag använde mig av.

 


Använd digitala verktyg på webben för att ge dina föreläsningar ett mervärde 15/3 2013

En timmes föredrag och live-experiment då jag hade en publik framför mig på Hotel Gillet i Uppsala samt en åhörare i Köpenhamn en grupp i Umeå via Google Hangout.


Sociala mediers betydelse för personer med kognitiva svårigheter

(På konferensen för föreningen för kognitivt stöd den 12/3 2013.

Här är presentationen jag använde mig av:


Sociala medier: En revolution för människor med funktionsnedsättningar

(Under Funka för livet-mässan i Växjö 4/5 2012)

Presentationen:

Föreläsningen:


Om incheckningar på nätet: ”Låt era gäster checka in på riktigt!”

(För marknadsfolk från en lång rad Hotell- och konferensanläggningar 23/1 2012 på Informus Sälj- och Marknadsdag)

Min presentation:

Föreläsningen på video:


6 min och 40 sek på rubriken ”Internet är på riktigt”

(Ingick i Bloggersmondays Pecha Cucha den 8/12 2012)

01: Erkstam, Internet är på riktigt from WestreamU on Vimeo.


Internet är också på riktigt

Föreläsning under Sundsvall42 2011

Presentationen jag använde mig av:

Föreläsningen: (Föreläsningen börjar 5 min in i klippet)


Om Sociala mediers betydelse för människor med funktionsnedsättningar

Jag var Keynote Speaker under Hjälpmedelsinstitutets ID dagar 2010 som spelades in av UR och sändes på Kunskapskanalen efteråt.
skärmdump av videon på URplay.se


Dataföreningen Nätverk Webb i Stockholm

Inbjuden för att hålla dragning inför påföljande grupparbete vi tillsammans i de respektive grupperna arbetade fram hur en strategi för Sociala medier bör se ut:


Föreläsning om affärsnyttan med webbtillgänglighet på Informus Sälj- och marknadsdag 2010Vid samtliga tillfällen då jag föreläst har jag fått bra omdömen och många positiva kommentarer. Hör av er om ni vill få kontaktuppgifter direkt till någon av mina uppdragsgivare för referens.

Jag har även hållit utbildningar i en lång rad programvaror och system de senaste 15 åren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *