Leonard Erkstam finns inte

(About the fake profile Leonard Erkstam in english)

Jag blev kontaktad av en kvinna som undrade om jag är den som kallar mig för ”Leonard Erkstam” på datingappen Tinder. För det var bilder på mig på den profilen. Jag kunde försäkra henne om att det inte var jag då jag aldrig någonsin haft en profil varken på Tinder eller någon annan dating-app eller sajt.

Jag träffade min fru 1990, dvs innan Internet, smartphones och dating-tjänster. Vi har varit gifta sedan 1992 och har fem barn. Att ha profiler på dating-sajter eller dating-appar vore en sjukt dålig idé eftersom jag älskar min fru, vi har det bra och min önskan och tanke är att vi ska hålla ihop livet ut.

Så Leonard Erkstam är inte jag. Och en profil med bilder på mig i en dating-app eller dating-sajt kommer aldrig vara jag.

Det är oklart vad syftet med profilen är för att stjäla någon annans identitet har ju alltid ett syfte. Dels är det identitetsstöld som är olagligt. För även foton räknas som personuppgifter. Förmodligen är syftet att lura människor på pengar eller något liknande. Kvinnan som kontaktade mig hade fått misstankar om att något var lurt och det var ju väldigt bra att hon frågade, så jag fick möjlighet att radera profilen och stoppa det hela. Hoppas den som stulit min identitet inte lyckats lura någon.

Tinder har en anmälningsfunktion där man kunde anmäla profiler utan att behöva att eget konto på Tinder så jag fick ”Leonard Erkstam” raderad snabbt och smidigt.

Här nedan kan du se hur ”Leonard Erkstams” profil såg ut på Tinder innan den blev raderad. Hittar du bilder på mig i någon dating-app eller på någon dating-sajt får du väldigt gärna dels anmäla den som falsk och även gärna meddela mig så jag vet om det förekommer i flera fall.

Fotnot: Otroligt märkligt att använda bilder på en överviktig och skallig 50-åring om man ska ragga på Tinder. Men jag kanske ser snäll och ofarlig ut? 😂 Dessutom osmart att använda en bild på mig med en tydlig logga av min arbetsgivare Salgado i bakgrunden. Och rätt så osmart att använda bilder på en så otroligt lätt-googlad person som jag är.