Kärleksförklaring Nr 15 i #blogg24: Mina elever

Äpple på böcker

Idag tänkte jag skicka lite nätkärlek till en stor skara: Mina elever. Och av de elever jag haft de senaste åren i olika utbildningar och kurser så tänkte jag fokusera dagens kärleksförklaring till eleverna på Medieinstituet i Stockholm i kursen ”Webbkommunikatörer sociala medier” där jag undervisat tre årskullar i rad i sociala medier.

WKS12

Min första bekantskap med eleverna i denna utbildning var de som nu är färdigutbildade och hette WKS12. Jag kastades in hippsvipps mitt i en kurs och mitt första möte med klassen började så här:

Jag hade knappt börjat på Salgado och skulle hoppa in istället för en som slutat på Salgado. Jag visste alltså inte ens riktigt vart jag skulle hitta klassen 😉 , men 30 sek efter att ovanstående postades så ramlade jag in i klassrummet och hade några lektioner med dem. Dessa elever har jag fortfarande kontakt med via Facebook och andra kanaler och jag tror att de allra flesta idag jobbar som stjärnor inom webbkommunikation och sociala medier.

WKS13

Nästa årskull WKS13 hade jag hand om en hel termin och därför hade jag chansen att ha bättre översikt över hela kursen och vad de skulle få med sig innan kursen var klar. Dessa elever har jag också fortfarande kontakt med och de är färdigutbildade till sommaren. Så är det någon som behöver anställa en vass webbkommunikatör så kan det fortfarande finnas någon chans att norpa en av dem.

WKS14

  Tidigare i höst har jag så haft en tredje klass WKS14. Och de träffade jag första gången i september. De var då helt nya på ny utbildning. Och det har varit helt fantastiskt att följa klassen och se hur de redan på en termin genom alla de olika kurser de har gått, har lärt sig massor och redan tar för sig på nätet och i olika sammanhang. Jag har nyligen (kraftigt försenat, sorry) gått igenom alla inlämningsuppgifter och annat betygsgrundande för denna klass. Det blev genomgående höga betyg. Och det är fascinerande att se hur de rakt igenom hela gruppen är så peppade och engagerade. Alla ger järnet och visar att de verkligen vill lära sig hantverket och att de redan greppat så mycket.

Jag tycker om att undervisa och njuter av när jag märker att folk lär sig något av det jag förmedlar. Detta gäller alla sammanhang där jag föreläser och undervisar. Kanske min särskilda kärlek till dessa elever på Medieinstitutet beror på att det är så fokuserade på precis det jag jobbar med. Då jag i andra sammanhang får jobba hårt för att få folk att förstå vilken fantastiskt kommunikationsrevolution vi upplever just nu så köper dessa elever mitt resonemang rakt av och vill bara veta mer, mer!! 🙂

Nuförtiden är det inte äpplen man ska ge till lärare om man vill fjäska. Det är lika omodernt som skolböcker (vi har inte använt en enda bok i mina kurser med WKS). Nej, det som gör den här läraren riktigt glad. Det är istället Tweets som den här (som jag skrivit om på Salgado.se): … eller som när en elev sitter på en skitdyr Internet-konferens med influgna amerikanska föreläsare och twittrar så här:

 

Eller när de säger så här:

Så Webbkommunikatörer på Medieinstitutet: I love you all! Härligt att kärleken verkar besvarad 🙂