Kärleksförklaring nr 12 i #blogg24: Alexander

Idag har Alexander namnsdag. Och då tänkte jag passa på att ge en kärleksförklaring till vår egen Alexander.

Alexander

Alex är 15 och sedan tidigare i höst då de två äldsta broschorna flyttade hemifrån, så är han numera äldsta barnet som bor hemma.

När Alex föddes hette han något annat i några minuter (minns ej ens vilket namn det var) men så såg vi att detta var en Alexander. Så det är Alexander den Store och Alexander här nedan som du främst är uppkallad efter:

Klassisk bild på Alexander Karelin. Jag tror att killen som dinglar i armvecket på honom är Tomas Johansson från Haparanda.

Klassisk bild på Alexander Karelin. Jag tror att killen som dinglar under armen på honom är Thomas Johansson från Haparanda.

Alexander är ett passande namn för vår kille för det är också en Alexander med många starka sidor. Han är familjens E N D A som är riktigt sportintresserad. Och han är en riktig hejare i köket där han bakar godsaker och lagar fantastiska middagar efter recept som han hittar på nätet. Det blir en hel del Playstation-spelande men inget som hindrar honom från att fixa skolan bra ändå så Alex kommer att gå ut 9:an med finfina betyg.

Alex har haft bra koll på tekniken sedan han var liten. Och han har varit en mkt bra källa till mig i flera år nu när det gäller att ha bra koll på i vilka kanaler ungdomar kommunicerar. Han tog sin första #selfie innan han ens fyllt två:

Självporträtt Alexander

Alex tar en #selfie 1 september 2001

Ett annat av Alexanders intresse är att fiska. Och i sommar blev det en del fisketurer. Både på närmare håll men även på vår resa till Åre/Norge i sommar. Bilden nedan är från Indalsälven i närheten av Ristafallet. Ett av flera fantastiska sommarminnen med dig Alex.

Alexander i fors

Så detta är min kärleksförklaring till dig Alexander! Jag älskar dig!

Hoppas du får en härlig namnsdag! 😉