Kärleksförklaring 5 #blogg24: Min bil

en Volvo S60

Alla som känt mig länge vet att detta är ytterst otippat: Att jag under 24 kärleksförklaringar väljer att rikta en av dessa till min bil . Dels är detta otippat för att det borde finnas så mycket andra ägodelar eller prylar som en Mr Gadget som jag skulle kunna hylla. Men av mina 24 kärleksförklaringar blir detta den enda ägodel jag kommer att hylla.

Har under hela mitt liv varit så ointresserad i bilar som det går. När mina kompisar i skolan dreglade i biltidningar låtsades jag vara intresserad. När mina vänner i vuxen ålder pratat bilar har jag kämpat för att få bort hänvisningstonen i huvudet. Och av alla bilmärken så är det Volvo jag alltid har tyckt verkar vara det mest överskattade bilmärket av alla. Tråkiga, fula och dyra har ju länge varit Volvos kännetecken (i mina ögon).

Men så var det en höst för drygt 2 år sedan då vi skulle köpa en nyare beg-bil. Jag hade ganska nyligen passerat 42 år och så plötsligt står jag där i bilhallen och är typ blixtförälskad… i en Volvo.

Det var någonting med designen i kombination med den rätt så speciella färgen (brukar kalla den ”Diarré Metallic” 😉 ) som jag blev helt förlorad i. Min fru fick typ dra mig ur bilhallen och sa att vi ju måste kolla på några bilar till. Men vi kom tillbaka dit och vi köpte den.

Den är snabb, det är den billigaste bilen jag någonsin kört, det är bra drag i omkörningarna, den är smidig och tyst. Och jag älskar den.

Enda slutsatsen jag kan dra av allt detta är det ofrånkomliga faktum att jag definitivt har blivit en gubbe. Bara att köpa keps och börja vifta med knytnäven åt folk i trafiken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *