Kärleksförklaring 4 #blogg24: Chefen

#lettjul

Charlotte da Silva och Erika Nord med en del av det Salgado ska skicka till familjer på den Lettiska landbygden.

Idag tänkte jag bli lite cheesy igen. För dagens kärleksförklaring går till min chef Charlotte Da Silva. Hon är VD på Salgado, kommunikationsbyrån hon själv grundade för några år sedan. I måndags var det prick 2 år sedan jag började jobba på heltid åt Salgado. Och senast jag firade 2 årsjubileum hos en arbetsgivare var 2006, vilket talar för att jag hittat ett arbete och ett företag jag trivs på. 😉

Det jag särskilt vill hylla Charlotte för nu är hennes sociala engagemang. Hon har ju själv under ett par års tid bott utomlands och arbetat åt en hjälporganisation (Star of Hope). I år hittade hon på att vi istället för att skicka ut julklappar till våra kunder ska delta i ett av Star of Hopes långsiktiga projekt för landsbygden i Lettland. Charlotte har varit till Lettland en gång tidigare och delat ut julklappar till familjer som har det mycket knapert. Och i år så bestämde hon att Salgado ska skicka ner 100 julklappar med Star of Hope. Det är Salgado som betalar dessa både vad gäller innehåll men även med den tid som vi anställda har lagt ner på detta projekt nu under ett par veckor.

I kväll ska vi ha julmingel på jobbet då vi samtidigt tillsammans med några av våra kunder ska packa dessa 100 banankartonger med förnödenheter, husgeråd och en del leksaker till barnfamiljer.

Så här berättade Charlotte själv om vår projekt i inbjudan vi skickade ut till våra kunder om detta:

charlotte”I december 2011 åkte jag över till Lettland och delade ut julpaket till behövande familjer på landsbygden. Projektet anordnas varje år av biståndsorganisationen Star of Hope.

Det jag kommer ihåg mest, så här tre år senare, var den tunga röken från eldstaden i stugorna, smuts och mögel och den bitande kylan både utom- och inomhus. Jag minns också den tydliga uppgivenheten hos föräldrarna och tystheten hos barnen. Många av barnen hade funktionsnedsättningar. Det krossade mitt hjärta när jag såg dem undanskuffade i mörka rum, i spjälsängar, under gråa tunga och fuktiga filtar.

Att förändra sådant kräver långsiktigt arbete på flera parallella plan; politiskt, kulturellt och samhälleligt. Just det arbetar Star of Hope med.

Men hur kommer då en så enkel sak som julpaket in i detta? Hur kan det hjälpa? Det betyder mer än många kan ana. I detta långsiktiga arbete som tar tid kan det vara svårt att hålla hoppet uppe.

Att få hembesök av Star of Hopes hjälparbetare, få prata en stund och få ett julpaket med ”lyxvaror” såsom socker, mjöl, konserver, kaffe och hygienartiklar, packade av någon som tänkt på dem, kan vara den lilla kärlekshandling en mamma eller pappa behöver för att orka kämpa lite till.

Star of Hopes arbete i Lettland är fantastiskt och det vill vi fortsätta stötta. Därför kommer våra julklappspengar i år gå till julpaket till 100 behövande familjer.

I mitten på december åker jag över till Riga och har förmånen att få vara med och träffa dessa familjer igen, säkerligen också många nya familjer och så klart även Star of Hopes fantastiska medarbetare.”

Så Charlotte: Det är ett nöje att få jobba med dig. Vi har kul samtidigt som vi gör topp-leveranser till så många kunder. Och att du dessutom har ett så starkt socialt sammanhang och att få jobba på ett företag med starkt socialt engagemang (CSR) är roligt och viktigt för mig.

På bilden ovan syns även projektledaren för vårt CSR-projekt Erika Nord. Hon får ta del i denna kärleksförklaring också. För utan henne hade detta CSR-projekt INTE gått att genomföra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *