Kärleksförklaring 3 i #blogg24: Uppsala, min favoritstad

Uppsala Slott Fyrisån, Åkanten, Saluhallen och Domkyrkan i bakgrunden

Nr 3 av mina 24 kärleksförklaringar fram till jul riktar jag till Uppsala. Jag flyttade till Uppsala 1994 vilket gör att jag i år har bott i 20 år i Uppsala län. 6 år i Uppsala och sedan 14 år i Knivsta. Men både jag och frun är bestämda på att vi kommer att flytta tillbaka till Uppsala om några år när huset blir för stort för oss.

Uppsala är så optimal stad för en utvandrad Norrbottning som jag. Det är nog stort och allt man behöver finns där. Och dessutom är det väldigt nära till Stockholm. Men det är en väldigt stor skillnad på tempot mellan Uppsala och Stockholm. Jag tycker om att vara i Stockholm på dagarna. Jag gillar pulsen och tempot. Men det är härligt att åka från Stockholm till Uppsala, för temposkillnaden blir då påtaglig. Folk springer inte på samma sätt som i Stockholm. Biltrafiken är lugnare. Uppsala är en lugn och trygg stad. Lite vänligare. Lite mänskligare och lite mer äkta.

Att vandra runt i centrala Uppsala är så vackert alla tider på året. Ibland tänker man inte på vilka fantastiska historiska vyer vi har. När jag och min fru gick vandringen Allt ljus på Uppsala för några veckor sedan slogs jag av detta än en gång. Kullerstensgatorna, slottet, domkyrkan, Universitetet, Carolina Rediviva osv. Ådran med Fyrisån som rinner genom stadskärnan är också en viktig del för Uppsala citys speciella prägel.

Så jag är glad att jag har mitt jobb mitt i Uppsala. Därifrån gör jag utflykter till Stockholm på kundbesök och på olika uppdrag någon gång i veckan. Men det är alltid härligt att återvända hem till vår vackra stad.

Så därför är det Uppsala jag ger min tredje kärleksförklaring av de 24 jag ska skriva fram till jul.

 

En reaktion på “Kärleksförklaring 3 i #blogg24: Uppsala, min favoritstad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *