Kärleksförklaring 23 i #blogg24: Natalie

Natalies pyttelilla hand i min hand

Efter fyra fina grabbar så fick vi till slut även en tjej. Men det var lite extra dramatiskt när vår lilla tjej skulle komma till världen. För hon hade väldigt bråttom och föddes redan i vecka 24. Ovanstående bild togs när hon var tolv dagar och som minst vägde hon 660 gram.

Vi märkte redan från första stund att detta var en tjej utöver det vanliga. Trots sin extremt tidiga födsel med alla odds emot sig så hade hon respirator bara i några timmar mest som en säkerhetsåtgärd och kunde sedan dess andas för egen maskin. Det var såklart både upp och ner och de första veckorna var mest kritiska. Men hon kämpade på. Vi hade ju en liten ettåring hemma så vi turades om att vara med Natalie på sjukhuset. Totalt 101 dagar tog det innan vi fick hem vår lilla tjej. Och otaliga timmar har vi suttit så här: med Natalie på magen, hud mot hud, vilket är en viktig del i sk känguruvård.

Jag och Natalie

Natalie

Så här ser hon ut idag, vår supertjej

Det är alltid speciellt med yngsta barnet i en syskonskara. Men som ni nu kanske kan förstå så är det lite extra speciellt med vår lilla tjej. Det går nästan inte en dag utan att jag tänker tillbaka på den här tiden trots att det nu är över 9 år sedan. Men numera är det mest med tacksamhet och lycka för att allt gick så bra. För nu är Natalie en mkt kreativ, smart, kärleksfull och helt perfekt tjej som vi älskar så mycket. Och hon vet att hon är älskad.

Hon växer upp lite väl fort nu tycker jag för jag hoppas att hon länge till tycker det är lika mysigt som jag att sitta axel mot axel i soffan som vi gör just nu medan jag skriver detta.

Så Natalie, Jag älskar dig! Och jag vet att du vet att jag älskar dig. För du brukar säga att jag är lite tjatig när jag frågar dig om du vet att jag älskar dig…varje dag. 😉

PS. Om ni vill se lite exempel på vad jag menar med kreativ tjej så kan ni ta en titt på hennes Instagram-konto som hon öppnade från privat till publikt i går.