Kärleksförklaring 22 i #blogg24: Jonatan

Idag är det Jonatan som har namnsdag. Så då passar det ju bra att skriva en kärleksförklaring just idag till vår äldsta son Jonatan.

Vi var bara 22 år när Jonatan föddes. Och nu är han själv nästan 22. Jonatan är född i Helsingfors och finska var hans första språk. Men vi flyttade till Sverige innan han fyllt 2 år. Nu verkar det inte som att han minns så mycket från barndomen öht, för när vi frågade ikväll vad som är hans första minne från barndomen så svarade han ”Studenten”. 🙂
Sedan la han till att han faktiskt minns att han åt solroskärnor från en solros på dagis då han var fyra år. Men efter det är det typ ett svart hål fram till studenten.

Jonatan med Nikkarit-kläder

Jonatan gick Thorén Business School 2012 men jobbade extra under hela gymnasietiden på en brädgård nära oss. När han gick ut gymnasiet fick han jobb nästan direkt på en snickarfirma i Knivsta som heter Nikkarit. Deras specialité är att lista. Och de listar och spikar sockel och foder i ett tempo som inga andra firmor kan tävla med. Jonatans rekord är någonting på 400 meter list…på en dag. Några exempel på byggen som Jonatan varit med och spikat list i är Radissons nya hotell på Arlanda, Kulturhuset i Umeå, Psykiatrins hus på Ackis i Uppsala, utbyggnaden av Karolinska sjukhuset osv.

Intresset för att bygga och skapa saker har Jonatan haft sedan han var liten. Han har länge haft intresse för elektronik, har byggt egna fyrverkerier (OBS, inga bomber), tecknat massor då han var yngre. Så det är naturligt att han nu jobbar med att bygga och skapa.

Även intresset för verktyg hade han mycket tidigt. Eftersom han säger sig ha så lite minnen från då han var ung är det ju bra att vi filmade lite då. Så här kan han och ni få se lite glimtar från då han var ca 1.5-2 år. 😉

Jonatan, hoppas även du förstår hur mycket jag älskar dig. Det är trist att du inte bor kvar hemma men jag är glad och stolt att du har bra jobb och egen lägenhet. Och är även väldigt glad att både du och Benjamin bor så nära att vi träffar er ofta.