Kärleksförklaring 2 #blogg24: Fyra vänner med stort hjärta för hemlösa och tiggare

Idag tänkte jag ge min kärleksförklaring till fyra vänner i de digitala kanalerna som inspirerat mig mycket genom åren inom det som har med webbteknologier och webbkommunikation att göra. Någon av dem har inspirerat under många år, någon i många år. Och av dessa fantastiska människor så tänkte jag idag lyfta fyra speciella personer och för en helt annan sak än webbteknik: Under hösten har ni fyra delat en bild eller skrivit en statusuppdatering där ni berättat om hur ni vill hjälpa en tiggare som ni träffar på i ert närområde. Ni är fyra vänner med stort hjärta som idag får min kärleksförklaring:

Feffe Kaufman

Tack Feffe! Du är en inspiration på så många sätt och det är en förmån att få känna en sådan som du. Så var det redan innan du gjorde det här inlägget på Instagram för en månad sedan. <3

Monday bag for the local begger girl. #gloves #cap #food #pantamera #freshwater

Ett foto publicerat av Feffe Kaufmann (@feffekaufmann)

Funda Denizhan

Funda du har inspirerat och lärt mig så mycket genom åren sedan då du med ditt team på Statskontoret och senare Verva drev igenom 24-timmarswebben för en massa år sedan. Nu vill jag ge dig en kärlekshyllning för ditt inlägg tidigare (hittar det inte nu) där du berättade om en tiggare du fick kontakt med och även hittade ett gemensamt språk med. Hade varit så bra att kunna kommunicera och fråga vad de har behov av just nu.

Peter Kranz

Peter även du har ju varit en stor källa till ny kunskap och inspiration genom åren. Men även du har ju berättat på Facebook om hur du plockade ihop en kasse med förnödenheter och bla en mobiltelefon som du tänkte ge till en tiggare som du brukar träffa på.

Therese Göterheim

Du har berättat om Elena som du brukade hjälpa på olika sätt och som nu har åkt hem till Rumänien. Det har varit inspirerande att läsa om även om jag inte gillat och kommenterat så mycket.

Det finns säkerligen fler jag borde ha räknat upp och jag känner flera som har som sitt dagliga arbete att hjälpa dessa utsatta människor. Men just idag ville jag hylla er fyra. För att ni delade med er vad ni gör. Det är så viktigt att berätta om det för jag tror att om vi alla skulle börja med att hjälpa den tiggare eller hemlös som vi ser oftast så skulle många av dessa utsatta människor kunna få ett drägligare liv.

Till sist….

När jag får inlägg som de ovanstående i mitt Facebookflöde så inspirerar det mig att göra det lilla jag kan göra för att hjälpa den tiggare jag träffar oftast: Adrian, som sitter utanför den lokala Ica-handlaren. Adrian har en dröm att få bli en skattebetalande fast invånare i min hemkommun Knivsta. Jag hoppas verkligen hans dröm kan bli sann och lovar att göra det jag kan för att hjälpa Adrian dit (hit).

När man gör inlägg som mina vänner ovan gjort så kan man få kommentarer om att man bara skriver om det för att stajla eller få cred. Jag är helt övertygad om att det inte var så i dessa fyra fall. Dels för att jag känner er och dels för hur ni skrev och berättade om det.

Detta inlägg var extra skönt att skriva efter att under gårdagen och i söndags ha varit inblandad i en lång och infekterad diskussion i en Facebookgrupp om huruvida tiggare (som grupp) är ett samhällsproblem eller inte. Jag kommer aldrig att sluta propagera för att vi aldrig får börja se tiggare som ett avhumaniserat kollektiv. För det är människor som ser dessa tiggare som ett avhumaniserat kollektiv som tar sig friheten att bränna ner tältläget med risk för allvarlig skada för de människor som har tälten som sitt enda skydd mot väder och vind.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *